MENIU

Alegeri prezidențiale 2014, turul 2. Un veteran de război, în vârstă de 103 ani, a votat în Alba

Alegeri prezidențiale 2014, turul 2. Veteran de război, în vârstă de 103 ani, a votat în Alba . Singurul veteran cu grad de maior din județul Alba, Gheorghe Chiorean, în vârstă de 100 de ani, a votat duminică la o secție din Ocna Mureș, același gest făcându-l și un alt supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, în vârstă de 103 ani, Ioan Istrate, din satul Drașov, care și-a exercitat dreptul de vot prin intermediul urnei mobile, potrivit AGERPRES.

Alegeri prezidențiale 2014, turul 2. Veteran de război, în vârstă de 103 ani, a votat în Alba. Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, cel mai în vârstă cetățean din localitate, Gheorghe Chiorean, care a împlinit 100 de ani în august, s-a prezentat la secția de vot înainte de a merge, ca în fiecare duminică, la biserică. Cetățean de onoare al orașului Ocna Mureș, Gheorghe Chiorean a fost învățător, fiind dascălul a în jur de o mie de copii. El a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Un alt veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, Ioan Istrate, a votat acasă, prin intermediul urnei mobile, potrivit reprezentanților secției de votare din Drașov, comuna Șpring.

În județul Alba sunt înscrise pe listele electorale permanente 317.052 de persoane, mai puțin cu 400 față de primul tur al alegerilor prezidențiale. Numărul secțiilor de vot este de 439, dintre care 50 în Alba Iulia.