MENIU

Alegeri 2016 Brasov – 19.4% prezența la vot - ora 14

Alegeri 2016 BRASOV – Romanii participa astazi la vot pentru a-si alege edilii si componenta consiliilor locale pentru urmatorii patru ani. Este pentru prima oara cand alegerile au loc intr-un singur tur de vot.

Alegeri 2016 BRASOV – Realitatea.net va tine la current cu cele mai noi informatii despre alegeri 2016. Actualizam constant cu cele mai noi stiri si date despre prezenta la vot, incidente din sectiile de votare din cele mai importante orase din tara, dar si date informatii despre cum decurge acest unic tur de scrutin al alegerilor locale.

Alegeri 2016 BRASOV – Stiri LIVE despre Alegeri 2016 BRASOV  - ACTUALIZAT

ORA 14:00 - UPDATE - 19.4% prezenta la vot pentru Municipiul Brasov, la ora 14.

ORA 13:00 - UPDATE - Alegeri 2016 Brasov - 16.7% prezenta la vot in Municipiul Brasov, la amiaza.

ora 12 - UPDATE - In Brasov cetatenii au inceput sa se prezinte in numar ceva mai mare la urne in apropiere de miezul zilei. Pana acum au votat 12.8% dintre cei cu drept de vot.

ora 11- UPDATE - Alegeri 2016 Brasov Brasovenii nu par sa fie prea interesati de alegeri in acest weekend, vinovata poate fi si vremea buna sau ora prea matinala pana in acest moment. Doar 9.2% au votat pana acum, sub media nationala.

ora 9:30 - Alegeri 2016 Brasov Prezenta la vot pana la aceasta ora este de 3.9%

Ora 7:00 – Urnele au fost deschise si procesul de votare a inceput cu succes. Pe parcursul zilei va vom tine la curent cu absolut toate informatiile legate de Alegeri 2015 BRASOV.

Alegeri 2016 BRASOV – Candidatii pentru primaria BRASOV

Alegeri 2016 BRASOV – pentru primaria orasului BRASOV se lupta astazi 10 candidati de la diferite partide sau independent. Mai jos va prezentam fiecare dintre acesti candidati si apartenenta lor politica.

Candidati Primăria Brașov:

  • Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor Atomei Adrian
  • Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) Becheanu Paul
  • Partidul Romania Mare Carchelan Vasea
  • Candidat Independent Comsa Cornel-George
  • Partidul National Liberal Gabor Alexandru-Adrian
  • Partidul National Democrat Gradinar Ion-Ovidiu
  • Uniunea Nationala Pentru Progresul Romaniei Ion-Dumitrescu Dumitru
  • Candidat Independent Leonte Catalin
  • Forumul Democrat Al Germanilor Din Romania Macedonschi Cristian
  • Partidul Miscarea Popular Mihai Costel
  • Partidul Social Democrat Popa Razvan
  • Candidat Independent Scripcaru George
  • Partidul Ecologist Roman Sebeni-Comsa Mariana
  • Candidat Independent Staicu Dumitru-Florian
  • Candidat Independent Sturzu Mihai-Razvan

Alegeri 2016 BRASOV – Care sunt noutatile din acest an

Alegeri 2016 BRASOV – In acest an au loc cateva premiere pentru alegerile locale din Romania. In primul rand, vorbim despre un sistem de alegeri schimbat fata de precedentul scrutin: alegerea primarului si a consiliului se face dupa un singur tur, spre deosebire de precedentele alegeri in care a avut loc si un al doilea tur cu primii doi clasati din primul tur.

O alta noutate este sistemul de organizare a alegerilor, care presupune de aceasta data o baza de date electronica ce inregistreaza cnp-ul celor care au votat, astfel ca votul multiplu devine practice imposibil. In plus, pentru ca baza de date sa poata fi actualizata constant, in timp real, organizatorii din sectiile de votare au acces la internet WiFi securizat.

Alegeri 2016 BRASOV – Cum poti afla unde trebuie sa votezi

Alegeri 2016 BRASOV - Pentru cei care nu stiu la ce sectie de votare sunt arondati, acum este totul mult mai simplu, informatia poate fi aflata cu doar cateva click-uri pe site-ul official al registrului electoral.

Adresa exactă a secției la care este arondată o persoană poate fi găsită accesând Registrul Electoral (https://registrulelectoral.ro/).

Vă puteți prezenta la vot cu un act de identitate, precum carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu sau carnet de serviciu military. Alegătorii își pot exprima opțiunea doar în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați.

Daca intampinati probleme si nu va gasiti pe listele din cadrul acestui registru, atunci puteti alege sa votati la oricare sectie apropiata, din orasul in care aveti domiciliul. Veti fi trecut pe o lista suplimentara.

Alegeri 2016 BRASOV – Cat costa Guvernul organizarea alegerilor

Alegeri 2016 Brasov S-au acordat, printr-o hotărâre de Guvern, să se acorde în jur de 350 de milioane de lei pentru organizarea votului. În acest fond sunt incluse și plățile indemnizațiilor membrilor birourilor electorale de circumscripție, ale birourilor electorale ale secțiilor de votare și ale aparatului ethnic auxiliar al acestora.  Mai mult, în același buget au intrat și banii pentru implementarea sistemului informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni votul ilegal. De asemenea, trebuie precizat și faptul că în secțiile de votare vor exista operatori de computer.

Un alt act normativ din pachetul adoptat de Guvern stabileşte modelul şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Pentru a facilita accesul alegătorilor la opţiunea de vot, va fi inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce va conţine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorţi a ordinii pe buletinul de vot, precum şi paginile din buletinul de vot în care aceştia au fost înscrişi.

ALEGERI 2015 BRASOV

Alegeri 2016 Brasov Cei 517.183 de alegători braşoveni sunt aşteptaţi duminică la urne, pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi pentru a-şi desemna reprezentanţii în Consiliul Judeţean Braşov. Ca şi în cazul alegerilor din 2012, primarul va fi ales dintr-un singur tur, fiind desemnat cel care obţine cele mai multe voturi. În schimb, spre deosebire alegerile de acum patru ani, preşedintele Consiliului Judeţean nu va mai fi ales uninominal, ci va fi desemnat de consilierii judeţeni, în prima şedinţă de plen a mandatului 2012-2016. În aceste condiţii, fiecare alegător va primi câte trei buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru Consiliul Local şi unul pentru Consiliul Judeţean.
Potrivit statisticilor Biroului Electoral Central, în judeţul Braşov sunt înscrişi 5.735 de candidaţi, dintre care 270 pentru funcţia de primar, 5.073 pentru un post de consilier local şi 392 pentru un mandat de consilier judeţean.

Mai multe articole despre:
alegeri 2016 brasov