MENIU

Alegător din Vâlcea, amendat pentru că a refuzat să poarte mască la vot

Alegător din Vâlcea, amendat pentru că a refuzat să poarte mască la vot

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost amendat duminică, cu 3.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și tulburarea ordinii publice în timpul votului pentru alegerile parlamentare. Procesul electoral nu a fost afectat, a transmis IPJ. 

Bărbatul a vrut să intre într-o secție de votare fără mască și, când i-a fost oferită, a refuzat-o și a devenit recalcitrant. 

”La o secţie de votare din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a prezentat un bărbat din municipiu care a fost oprit la intrarea în secţie, de poliţistul care asigura paza, deoarece bărbatul nu purta masca de protecţie. În momentul în care i s-a pus în vedere necesitatea purtării măştii de protecţie, fiindu-i oferită şi o mască, acesta a refuzat şi a început să fie recalcitrant tulburând ordinea şi liniştea publică prin strigate şi larmă”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea

În urma incidentului, bărbatul a fost dus la secție și amendat cu 3.500 de lei. 

Până la ora transmiterii știrii, în judeţul Vâlcea nu au fost înregistrate alte incidente electorale, precizează Agerpres.