MENIU

Alcoolemie record. Un șofer din Vaslui a fost prins beat la volan cu 4,26 la mie alcool în sânge

Alcoolemie

Oamenii legii spun că în mod normal, omul ar fi trebuit să fie în comă alcoolică. Culmea, șoferul conducea autoturismul și le-a spus polițiștilor că a văzut foarte bine drumul și a recunoscut și semnele rutiere. Șoferul s-a ales cu dosar penal și a rămas și fără permis. Cu această alcoolemie, bărbatul din Vaslui a doborât recordul unui alt conducător auto din Huşi care, atunci când a fost testat, avea 3,88 la mie alcool în sânge. 

Șoferul care s-a urcat la volan a fost prins cu o alcoolemie de 4,26 la mie.

Conducătorul auto în cauză este din Gugești și are 43 de ani. Polițiștii l-au întrebat cum de mai reușește să stea în picioare și, mai ales să reușească să conducă, în această stare. Șoferul însă le-a transmis agenților că a văzut foarte bine drumul, cât și semnele de circulație!

Pentru gestul său inconștient, vasluianul are acum dosar penal. Polițiștii i-au reținut, de asemenea, și permisul de conducere pentru o perioadă îndelungată de timp, arată reprezentanții Poliției.

Potrivit legii, o alcoolemie de până la 0,04mg/litru alcool în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. Tot ce este egal sau depășește 0,04 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), se pedepsește cu amendă penală sau cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Mai multe articole despre: