MENIU

Alarmant! Una din două femei din România este afectată de această boală

În România, una din două femei cu fibrom uterin are nevoie de operaţie. Boala care afecta în trecut femeile între 35 şi 50 de ani apare astăzi la vârste tot mai mici. Din păcate, multe femei ajung la medic când semnele sunt din ce în ce mai evidente. Diagnosticat în stadiu incipient, fibromul ar putea fi vindecat doar cu ajutorul tratamentului medicamentos. Printre cauze se numără stresul tot mai mare, dereglajele hormonale şi alimentaţia, potrivit Realitatea TV.

Diana a aflat că are fibrom în urmă cu cinci ani, la un control de rutină din timpul sarcinii. După ce a născut, a urmat un tratament medicamentos, care a dat roade. 


Cazul ei este unul fericit pentru că multe femei ajung la medic când semnele unui fibrom sunt evidente.


În ţara noastră, 1 din 2 femei diagnosticate cu fibrom uterin, cea mai frecventă tumoare benignă, are nevoie de o intervenţie chirurgicală majoră. În cazul femeilor cu vârste de peste 45 de ani, proporţia ajunge până la 80%. 90% dintre ele ar putea să se vindece prin tratament medicamentos ori minim invaziv, fără să fie nevoie de operaţie, dacă ar fi diagnosticate în stadiu incipient. 


În situaţiile grave sau în cazul femeilor de peste 45 de ani, care nu mai vor sau nu mai pot să aibă copii, cei mai mulţi dintre specialişti indică histerectomia. Chiar dacă este o intervenţie extremă, prin care uterul femeii este scos complet, este oferită ca soluţie pentru 7 din 10 femei din România. 

 
Mai multe articole despre:
sănătate femei video fibrom uterin