MENIU

Alarmant: În Iași nu mai sunt locuri la ATI, deși există o unitate modulară închisă de proceduri. Spitalul este nefolosit din cauza birocrației

Situație incredibilă la Iași. Spitalul modular din oraș stă închis din cauza birocrației: lipsesc avizele de la Angenția de Mediu. Maricel Pop - președintele Consiliului Județean Iași dă vina pe Ministerul Mediului pentru că cere prea multe avize. În replică, ministrul Mediului spune că șeful de la Consiliului Județean Iași a trimis cererile de aviz mult prea târziu. 

Spitalul modular de la Lețcani zace nefolosit, în timp ce spitalele sunt pline de pacienți infectați cu noul coronavirus. Spitalul deține 256 de paturi, dintre care mai puțin de jumătate au fost avizate de Direcția de Sănătăte Publică. Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa spune că nu a fost ajutat de Guvern pentru a deschide spitalul

”În ciuda tuturor eforturilor noastre, nu a fost susținut de Guvern și de autoritățile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie interesate direct de soarta spitalului. Noi am depus pentru mediu, pe data de 12 iunie documentația, cererea... ne-a venit ... că trebuie completate dosare.

Acest spital, eu sper că săptămâna viitoare ... autoritățile insituțiile de la mediu, că Mediul blochează la ora actuală”, a spus Maricel Popa.

”Campania electorală s-a terminat, dar unii încă mai încarcă electoral viața și sănătatea pacienților bolnavi de COVID, din Iași, din întreaga Moldovă.
Din nefericire, incompetența lui Maricel Popa a făcut ca solicitarea pentru avizul de mediu să fie depusă acum 2 zile. Ar fi avut timp suficient în aceste 6 luni de zile să pregătească documentația”, a replicat Costel Alexe.
Ministrul spune că în zilele următoare se vor face eforturi pentru a obține toate avizele necesare spitalului modular de la Iași.

Mai multe articole despre:
iasi spital modular