MENIU

Alți bebeluși, în pericol. Noi internări de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu

Bebeluși internați

Crește numărul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu spun că probele recoltate sunt pozitive pentru încă patru copii. Asta înseamnă că numărul total al cazurilor a ajuns la 18.

Numărul copiilor internaţi cu stafilococ a ajuns la 18, după ce alţi trei au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu și unul la spitalul Marie Curie, informează Realitatea TV.

Toți aceşti bebluși provin, de asemenea, de la Maternitatea Giuleşti.

Anterior, din patru copii internaţi, care aşteptau rezultatul analizelor, la trei dintre ei a fost depistat stafilococ auriu meticilino rezistent. La al patrulea bebeluş încă este aşteptat rezultatul, precum şi la cei doi copii recent internaţi.

În total, sunt 18 bebeluși care provin de la Maternitatea Giulești și care au fost reinternați în alte unități spitalicești după ce au fost găsiți cu bacterii periculoase.

Directorul medical al Maternităţii Giuleşti, Dinu Albu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că decizia DSP de a sista internările este una pripită şi prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor, subliniind că cere cu celeritate analiza probelor, ca unitatea să-şi reia activitatea.

Însă, primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti, transmise publicităţii vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

„Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale", informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Mai multe articole despre:
bebeluşi Maternitatea Giuleşti