MENIU

Al doilea container pentru decedații COVID, amplasat în curtea Spitalului Județean din Sibiu

Al doilea container pentru decedații COVID, amplasat în curtea Spitalului Județean din Sibiu

Al doilea container pentru decedații COVID, instalat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, chiar lângă morgă. Sibiul este, după cum bine știm, județul cu cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori, de 9,01, în ultimele 14 zile.

Noul container, donat de un cetăţean, este prevăzut cu o instalaţie de climatizare montată de o companie cunoscută din industria alimentară, pentru a asigura temperatura şi condiţiile optime pentru păstrarea cadavrelor, a precizat directorul administrativ al unităţii spitaliceşti, Robert Fotache, citat de Agerpres.

"La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului şi atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziţie un container, iar firma (...) ne-a venit în ajutor şi ne-a montat climatizarea unde era containerul", a declarat Fotache.

Directorul unității medicale susține că în acest moment nu există pacienţi în cele două containere, măsurile fiind luate dacă numărul de decese din cauza noului coronavirus vor mai creşte.

Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI, 12.