MENIU

Ai un nodul la sân? Cum îţi dai seama dacă este benign sau malign

Ai un nodul la sân? Cum îţi dai seama dacă este benign sau malign

Modficările care pot avea loc în organismul unei femei se manifestă în mod diferit, astfel că fiecare parte a sânului femeii reacţionează altfel în funcţie de aceste schimbări. Acest lucru are impact asupra sensibilităţii şi texturii sânului, ceea ce poate duce la apariţia nodulilor.

Nodulul este masa de ţesut din interiorul sânului care se formează prin înmulţirea necontrolată a celulelor mamare într-o zonă a sânului. Nodulul poate fi deosebit destul de uşor prin consistenţa crescută faţă de restul sânului.

Tumorile benigne

Cele mai frecvente tipuri de tumori sunt cele benigne. Acestea apar cel mai des la femeile de peste 30 de ani, dar pot apărea şi la cele sub 30 de ani. Fibroadenoamele sau tumorile benigne sunt solide, ferme, nedureroase de obicei. Cresc relativ repede şi pot apărea şi la adolescente sau în timpul sarcinii.

De exemplu, chisturile mamare sunt pline cu lichid şi sunt benigne. Ele apar cu frecvenţă la femeile de peste 35 de ani şi variază adesea în dimensiune în timpul ciclului menstrual.

Tumorile maligne (canceroase)

Aceste tumori sunt canceroase şi au capacitatea de a se răspândi şi în alte regiuni ale corpului prin fluxul sanguin sau sistemul limfatic. Există şi tumora secundară, care este tumoarea malignă ce începe să se extindă în afara zonei sale de origine.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
nodul nodul sân cauze noduli sân