MENIU

Ai pastile expirate şi nu ştii ce să faci cu ele? Vezi cum trebuie să procedezi!

<p>Medicamentul care ne prelungeşte viaţa. &Icirc;n cur&acirc;nd, va fi testat pe oameni</p>

Nu este indicat să păstrezi în casă medicamente, unguente sau siropuri care au termenul de valabilitate depăşit. Astfel, în dulăpiorul cu medicamente se găsesc pastile pe care le foloseşti rar sau pe care le-ai achiziţionat la sfatul unor amici şi n-ai avut nevoie de ele cu adevărat. Aşadar, există momente când îţi dai seama că acele medicamente au expirat şi nu ştii dacă le mai poţi utiliza în vreun fel. Specialiştii recomandă să aruncăm acele pastile. În continuare, îţi prezentăm modalitatea în care ar trebui să procedezi pentru a scapă de acele medicamente nedorite.

În primul rând, trebuie să verifici pe ambalaj termenul de valabilitate a pastilelor sau a unguentelor. În cele mai multe situaţii, ele au un termen de până la 24 de luni. Trebuie menţionat însă faptul că asta nu înseamnă că, după o zi sau câteva săptămâni de la dată expirării, ele îşi vor pierde eficacitatea.

Doctorii susţin că unele medicamente mai pot fi utilizate chiar şi la o luna după dată expirării. Totuşi, în cazul siropurilor ce au un termen de valabilitate de câteva zile, este indicat să nu le mai ţii în casă sau să le foloseşti mult timp după expirare.
Cum poţi scapă de aceste medicamente

Aşa cum spuneam, specialiştii în domeniul medical afirmă că aruncarea acestor medicamente expirate este cea mai bună acţiune. Chiar dacă una dintre soluţiile ce par rapide şi eficiente este aruncarea lor în vasul de toaletă ori la coşul de gunoi, aceste opţiuni pot avea consecinţe destul de grave, nefiind recomandate.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.