MENIU

Ai nume de floare? Iată ce înseamnă asta! Sigur nu ştiai toate aceste lucruri

Tradiţia spune că, dacă porţi un nume «înmiresmat», asta poate fi o binecuvântare, dar şi un blestem. Cea cu apelativ de floare preia din trăsăturile plantei care o reprezintă, indiferent că sunt bune sau rele.

În popor, numele de flori sunt des folosite. Ele reprezintă apropierea de necuvântătoare şi un omagiu adus naturii pentru frumuseţea şi complexitatea ei.

Camelia este o fire puternică

O floare delicată și nobilă, Camelia îți aduce mult noroc. Dacă porți acest nume, ești o fire puternică, norocoasă și-ți reușește tot ce ți-ai propus.

Ambiţie, perseverenţă, frumuseţe sufletească şi puritate sunt doar câteva dintre calitățile care dau note superioare caracterului tău.

Și totuși, n-ai parte doar de lucruri bune. La fel ca floarea cu acest nume, ești pretențioasă și mult prea încrezătoare în puterile tale.

De asemenea, ești capricioasă și ai tendința să cauți un partener care să-ți satisfacă nevoia de perfecțiune.

Diplomația, literă de lege pentru Viorica

Persoanele care se numesc Viorica sau Violeta, de la gingașa floare viorea, sunt hotărâte și tranşante în relațiile cu cei din jur.

Extrovertite, dar totuşi diplomate, ele par fragile și ușor influențabile, dar nu este așa.

Viorica înflorește primăvara și se distinge de suratele care anunță venirea anotimpului cald prin culoarea albastră, sugestie clară a melancoliei, dar și a încrederii în viitor.

N-ar strica să fie puțin mai organizate, chiar dacă o scot cu brio la capăt.

Narcisele sunt timide

Floarea narcisei, albă sau galbenă, este mereu în atenția celorlalți. Ea este un simbol pentru o viață interioară intensă.

Discreția și modestia sunt caracteristicile cele mai pregnante ale celor care poartă numele acestei plante.

De asemenea, timiditatea reușește uneori să le inhibe, astfel încât nu mai reușesc să ducă nimic până la capăt.

Și totuși, sunt pasionale şi iubesc o singură persoană toată viața. Au de pierdut din cauza neîncrederii și a geloziei.

Sensibilitatea este calitatea Lăcrămioarei

E de-ajuns să auzi numele Lăcrămioara, de origine românească, și-ți trece prin fața ochilor buchetul alb de clopoței, sensibil și gingaș în bătaia vântului.

Dacă porți acest nume, ești o fire mărinimoasă, atentă la nevoile celorlalți. Empatizezi cu trăirile celor din jur și ai grijă să dai o mână de ajutor la nevoie.

Crina, un nume puternic

Crinul este considerată cea mai veche floare cultivată de om. În Grecia Antică, planta simboliza speranţa şi triumful.

Astăzi, când dăruiești cuiva această floare, e ca și cum îi mărturisești că ai un respect deosebit pentru ea. La fel sunt și persoanele cu acest nume.

Numele Crina semnifică puritatea și sinceritatea, un omagiu adus dreptății și respectării tradiției.

Persoanele cu acest nume sunt mândre și fără cusur din punct de vedere profesional. În cuplu, au tendința să domine și să aibă cerințe mult prea mari.

Mai multe articole despre:
nume semnificaţie Floriile 2017 nume de floare