MENIU

Ai mii de prieteni pe Facebook şi eşti singur? Un manifest video TULBURĂTOR

Look Up, un clip video viral pe Youtube

Trăim ca nişte roboţi, cu telefoanele şi tabletele în mâini, într-o falsă realitate în care miile de prieteni de pe internet sunt personajele unei iluzii, unei vieţi virtuale, unei simple poveşti.

Este mesajul unui clip video intitulat “Look UP” care face furori, în aceste zile, pe internet. Un material-manifest în care Gary Turk îşi strigă frustrarea de a fi singur într-o realitate în care, teoretic, este înconjurat de prieteni, relatează GadgetReport.ro

 O realitate în care falsele impresii, interpretările şi rolurile vieţii capătă accente artificiale, în care valorile şi calităţile individului se pierd într-o lume mercantilă condusă de modă, trend, o realitate împărţită după false valori în “cool” şi “uncool”, în “like” şi “dislike”.

 Mesajul lui Gary Turk este unul simplu, un semnal de alarmă. Încercaţi să scăpaţi de dependenţa de smartphone-uri, de tablete, de reţele sociale, de aşa-zişii prieteni virtuali.

 Încercaţi, treptat, pentru că orice dependenţă se tratează în timp, să ridicaţi măcar câteva ore ochii din ecran, să îi priviţi pe cei care vă înconjoară, să vorbiţi cu oamenii, să vedeţi lumea în care trăiţi cu ochii voştri, dincolo de filtrele impuse de societatea mercantilă în care trăim.

 Încercaţi să lăsaţi la o parte Facebook-ul şi să vă sunaţi prietenii pe care nu i-aţi mai văzut de ani de zile, iar dacă aveţi copii, să îi faceţi să înţeleagă că nu este bine să depindă de viaţa virtuală.

 Cumpăraţi-le copiilor jucării care să le se dezvolte îndemânarea, creativitatea, să îi pună în contact cu alţi copii, să iasă la joacă afară şi să uite de laptop, de tabletă sau de telefon.

 Urmăriţi materialul video care are peste 11, 5 milioane de vizualizări pe youtube, pe GadgetReport.ro.

Mai multe articole despre:
manifest clip video Look Up gary turk