MENIU

Ai mai multe contracte de colaborare? În fiecare lună trebuie să dai o declaraţie

Salariații cu mai multe contracte de muncă vor trebui să depună declarația la fiecare angajator la care câștigă lunar sub 1.450 de lei, potrivit unui act normativ al Ministerului Finanţelor, apărut recent în Monitorul Oficial.

Procedura efectivă pentru aplicarea scutirii de plata majorată a CAS și CASS pentru salariații cu normă parțială, valabilă începând cu veniturile lunii august 2017, este inclusă în Ordinul Ministerului Finanțelor Publice (MFP) nr. 2.343/2017. Documentul a apărut marți în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare odată cu publicarea sa, scrie avocatnet.ro.

Pentru ca angajatorii să scape de plata majorată a CAS și CASS pentru salariații cu normă parțială, aceștia au nevoie lunar de la ei, dacă lucrează și la alte firme, de declarații pe propria răspundere din care să reiasă un câștig total lunar brut cel puțin egal cu salariul minim brut. De notat că formularea folosită de autoritățile fiscale include implicit și salariații cu plata în acord.

Practic, salariații part time sau cu plata în acord trebuie să depună aceste declarații pe propria răspundere în toată perioada în care obțin lunar, în total, cel puțin echivalentul salariului minim brut. Declarațiile pe propria răspundere trebuie depuse lunar până la data de 5 a lunii următoare celei pentru care acestea sunt necesare. De exemplu, pentru veniturile aferente lunii august 2017 trebuie depuse declarațiile în septembrie 2017.