MENIU

Ai diabet? De ce e important să slăbești

Dacă ești supraponderală, riscul de suferi de diabet crește. Iar dacă ai fost deja diagnosticată cu această afecțiune și ai probleme cu greutatea, e mai greu să ții boala sub control. Ai nevoie de dieta potrivită!

În cazul bolnavilor de diabet, câteva kilograme în minus ajută la îmbunătățirea stării de sănătate și la scăderea glicemiei. Pierderea în greutate poate fi mai dificilă pentru cei cu diabet de tip 2, pentru că metabolismul lor se schimbă din cauza problemelor legate de glicemie și au un apetit crescut, arderile sunt lente, iar grăsimile se depun mai repede.

 

Păstrează echilibrul alimentar

 

Pentru  a nu risca o creștere sau o scădere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, încearcă să scoți din dietă alimentele cu valoare energetică mare. Cu alte cuvinte, aportul energetic zilnic trebuie să fie mai mic cu 500 de calorii. Este periculos să slăbești rapid, deci încearcă să pierzi maximum un kilogram pe săptămână. Păstrează un echilibru alimentar și include în meniu 50-55% carbohidrați complecși, 30% lipide, 10-15% proteine.

 

Află de ce e important să slăbești dacă ai diabet pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe articole despre:
boală diabet