MENIU

Ai auzit de Cryptowall? Îţi blocheaza calculatorul şi îţi cere bani!

Cryptowall este o versiune avansată a Cryptolocker, un ransomware ce criptează documentele din computerele infectate și cere apoi bani de la utilizator, în schimbul cheii de decriptare.

Un nou val de mesaje nesolicitate a lovit în ultima săptămână sute de căsuțe poștale, iar utilizatorii care accesează fișierele atașate acestora riscă infectarea cu celebrul virus de tip ransomware Cryptowall.

Aparent hackerii recurg de această dată la o modalitate mai puțin în trend, dar foarte eficace de executare automată a virușilor pe computerele victimelor și de criptare a conținutului acestora – fișierele infectate atașate în mail.

Extensia folosită de atacatori, .chm, este utilizată pentru formatul HTML compilat, un tip de fișier folosit pentru a livra manuale de utilizare și aplicații software. De altfel, virusul Cryptowall este recunoscut pentru faptul că își ascunde acțiunile în aplicații sau fișiere inofensive.

Aceste fișiere sunt interactive și rulează o serie de tehnologii ce includ JavaScript și pot redirecționa utilizatorul către o adresă externă. După simpla deschidere a fișierului .chm acesta execută diverse acțiuni în mod independent. Și totul are un singur sens: cu cât mai puțină interacțiune a utilizatorului, cu atât mai mari sunt șansele de infecție.

Cum previi infecția cu Cryptowall?


Experții Bitdefender au formulat un set de reguli de bază care feresc utilizatorii de infectarea cu acest ransomware. Le vezi pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
virus Bitdefender GadgetReport.ro Cryptowall