MENIU

Ai astfel de pete albe pe limbă. Mare atenţie! Ai putea suferi de o boală cruntă

Pete pe limba

Limba este un organ muscular dn interiorul gurii, care servește ca o poartă de acces pentru corpul tău. Tot ceea ce mănânci și pui în gură este oprit de limbă pe drum. Mai mult decât atât, limba este extrem de poroasă, ceea ce o face locul perfect pentru bacterii și ciuperci. Dar tot limba este cea care îți poate spune cât de sănătos ești! Citește materialul de mai jos pentru a vedea cum trebuie să arate limba, astfel încât tu să îți iei grija bolii de pe cap!

Cel mai adesea, oamenii tind să neglijeze limba ca parte a sistemului. Dar, ceea ce nu știu este că, limba vă poate da o posibilă imagine de ansamblu a problemelor de sănătate care pot apărea, fără ca voi să știți.>

De aceea, este important să știți cum ar trebui să arate limba, în mod normal și cum să vă dați seama că sunteți bolnav, printr-o simplă privire în oglindă.

Culoare: Limba ar trebui să fie de culoare roz

Textură: Ar trebui să fie acoperită cu papile, poroasă

Umiditate: Ar trebui să fie destul de umedă

Orice devinere de la aspectele de mai sus poate indica boală.

Limba roșie

O limbă roșie poate fi cauzată de o deficiență de vitamina B12. Boala Kawasakiși febra, au de asemenea acest simptom.

Limba albă sau cu pete albe

Acest lucru poate fi una dintre cele mai frecvente semne că ceva nu este în regulă cu organismul tău. O limbă albă este cel mai adesea cauzată de afte, de infecții, care nu trec de la sine, ci cu remedii homeopate sau aleopate.

Senzație de limbă aspră

Această senzație este dată, de obicei, de consumul de antibiotice pe cale orală. Prin urmare, este important să verificați gura în mod frecvent mai ales atunci când vă luați antibiotice pe cale orală pentru un timp îndelungat.

În unele cazuri, o limbă nesănătoasă indică faptul că aveți nevoie pentru a schimba stilul tău de viață. De exemplu, dacă sunteți predispus la afte, dieta trebuie sa fie săracă în zahăr și carbohidrați. De asemenea, dacă aveți frecvent răni în gură, va trebui să limitați consumul de alimente scăzute în acizi și grăsime.Cel mai bine este ca ori de câte ori te speli pe dinți, să acorzi o atenție deosebită limbii și a modului în care arată.

Mai multe articole despre:
Pete pe limba sanatate