MENIU

AFACERI MURDARE în DELTA DUNĂRII. Hotel de lux, construit ILEGAL

AFACERI MURDARE în DELTA DUNĂRII. Hotel de lux, construit ILEGAL

Baronii locali fac legea în cele mai valoroase zone din ţară! O anchetă Realitatea TV scoate la iveală un aisberg de corupţie în conducerea Consiliului Judeţean Tulcea! Adică în inima Deltei Dunării, arie protejată în acte, distrusă în realitate de afacerişti care, pentru profituri uriaşe, distrug ecosistemul unic în lume ca să construiască hoteluri sau baze turistice.

Ancheta Realitatea TV a dezvăluit traseul şpăgilor şi a traficului de influenţă al politicienilor locali.

Ilegalităţile comise de patronul unui hotel construit în Deltă s-au produs în cârdăşie cu actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Legătură cu afacerile rechinilor imobiliari are şi senatorul Trifon Belacurencu, fost preşedinte al CJ.

Regulile de obţinere a avizelor de construcţie prevăd clar că toate clădirile sunt acoperite cu şarpantă şi învelite cu stuf. În realitate, este vorba despre ţiglă.

Nimeni nu intră pe proprietatea omului de afaceri Marin Gostin, patronul hotelului. Nici măcar Garda de Mediu.

Am cerut explicaţii Secretarului General al Consiliul Judeţean Tulcea. Am reuşit să-i prezentăm documentele, iar funcţionarul a admis că proprietarul hotelului, actual şef al Consiliului Judeţean, nu a fost vreodată deranjat de autorităţi.

"Procesul-verbal este între constructor şi proprietar. Proces-verbal de recepţie finală, investitor SC Speed Travel, este din 20 noiembrie 2005, comisia de recepţie apare din partea proprietarului bănuiesc Teodorescu Horia. Potgornic Lucia şi Bănică Cristian. Din partea constructorului bănuiesc, Costea Ion, Sidorenco Vasile şi Ciupelea Jenică", spune Constantin Cabuz.

Patronul hotelului la acea vreme era Horia Teodorescu, astăzi preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. În 2005, preşedintele CJ Tulcea era actualul senator PSD Trifon Belacurencu.

"Dumneata crezi că ştiu pe de rost tot ce s-a întâmplat acum zece ani de zile?! Nu-mi aduc aminte nimic despre problema aceasta", a spus Trifon Belacurencu.

Horia Teodorescu, şeful Consiliului Judeţean Tulcea şi patron al firmei care a administrat hotelul Carol I, n-a fost de găsit. A intrat în concediu când a aflat că e căutat de Realitatea TV. Reporterii Realitatea TV au vrut să îl întrebe cum a funcţionat fără documente, timp de un deceniu, hotelul de lux din Delta Dunării.

"Există o încălcare a legii, corect!", spune Constantin Cabuz.

O încălcare a legii pe care Guvernatorul Deltei Dunării, fostul prefect de Tulcea, Lucian Simion, se face că nu o vede.

Guvernatorul Deltei Dunării nu înţelege că legea îl obligă să controleze şi să se asigure că nimeni nu pune în pericol fauna.

"Faceţi analiza şi, dacă aveţi o neregulă, vă rog să mi-o semnalaţi în scris", spune acesta.

După ce Realitatea TV a fost în zonă pentru a arăta cum politicienii locali fac ce vor, fără să fie traşi la răspundere, Autoritatea Biosferei Delta Dunării a anunţat controale. La zece ani distanţă de la începutul unor afaceri profitabile doar pentru politicienii noştri.