MENIU

Afacere suspectă la Călărași! Un primar PSD a cumparat ouă decorative de 55.000 de lei

Afacere suspectă a unui primar PSD din Călărași! Instituția pe care o conduce a cumpărat 25 de ouă decorative din polistiren cu... țineți-vă bine!... 55.000 de lei. Asta arată documentele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Edilul susține că, de fapt, ar fi costat doar 5.000 de lei și chiar s-a oferit să prezinte factura. Documentul a fost emis, însă, după plecarea jurnaliștilor Realitatea TV din localitate.

Sistemul Electronic de Achiziții Publice arată că achiziția a fost deschisă pe 12 aprilie, la ora 10 și 12 minute și a fost închisă în acceași zi la 10 și 19 minute. Adică după doar 7 minute.

Sunt 25 de astfel de ouă în curtea bisericii din Gălbinași, județul Călărași. Vin dintr-o achiziție de 55.000 lei, adică mai mult de jumătate de miliard de lei vechi, bani ce au fost dați, prin cumpărare directă, fără licitație, unei firme apropiate de liderii PSD din județ.

Cei mai mulți dintre locuitorii din Gălbinași spun că ouăle sunt frumoase... până când află cât au costat...

De-abia după plecarea echipei Realitatea TV din Gălbinași a fost emisă o factură de 5.000 de lei de către firma căreia i s-a atribuit contractul într-o procedură de achiziție de doar... 7 minute. Ca să clarificăm, i-am solicitat primarului să ne transmită celelalte documente.

Toate detaliile sunt în materialul VIDEO de mai jos.

 

 

.

Mai multe articole despre:
null