MENIU

Dosarul "Lobby în Parlamentul European". Adrian Severin, 4 ani de închisoare cu EXECUTARE

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv, miercuri, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul "Lobby în Parlamentul European". Acesta s-a predat, miercuri seara, la Poliţia Capitalei.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, în dosarul "Lobby în Parlamentul European".

În februarie 2016, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani şi trei luni închisoare cu executare, fiind acuzat că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică "The Sunday Times", care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul unei activități ilegale de lobby.

Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser - ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" jurnaliştilor sub acoperire. Eurodeputatul sloven şi cel austriac au demisionat din Parlamentul European, renunţând astfel la imunitatea parlamentară, în schimb, Adrian Severin a refuzat, susţinând că este vorba de "o înscenare pusă la cale de persoane care au acţionat ca agenţi provocatori şi cu o motivaţie politică".

Mai multe articole despre:
Adrian Severin