MENIU

Adrian Năstase, avertisment după criza din Moldova: "S-a creat un precedent"

Adrian Nastase

Fostul premier al PSD Adrian Năstase critică demersul autorităților de la București în criza din Moldova.

,,România trebuia să dea tonul în legătură cu evoluțiile din Republica Moldova și nu să ne luăm după Uniunea Europeană''. Este declarația fostului premier Adrian Năstase într-o intervenție la Realitatea TV.

Adrian Năstase spune că este foarte bine că Plahotniuc a plecat, dar că prin acceptarea noului guvern se încalcă o decizie a Curții Constituționale, iar aceasta este o situație delicată.

"În opinia mea e foarte bine ca Plahotniuc pleaca, evident situatia de la Chisinau era deja extrem de complicata si nu putea sa mearga într o directie buna. E o chestiune ce va fi greu acceptată, pentru că ea creeaza un precedent", spune Năstase.

Fostul prim-ministru al României spune că prin acceptarea noului guvern se încalcă o decizie a Curții Constituționale.

"Uniunea Europeana acceptand acest guvern format cu incalcarea deciziei Curtii Constitutionale pune o problemă foarte delicată, aceea a respectării unei hotărâri a Curții Constituționale și a functionării statului de drept".

Adrian Năstase spune că această situație este doar o înțelegere între Putin și Uniunea Europeană.

"Asta este doar o etapă, lucrurile nu vor merge bine, România ar fi trebuit să dea tonul în legătură cu evoluțiile din Republica Moldova, iar UE să urmeze linia pe care o sugera România, nu România să urmeze ce crede UE că e important pentru a regla situația cu Rusia pe teritoriul Chișinăului", a mai spus Năstase.

Mai multe articole despre:
Adrian Năstase Republica Moldova