MENIU

Adrian Năstase, despre eșecul de la moțiune: PSD nu reușește să câștige aliați. E nevoie de o strategie foarte spectaculoasă pentru a-l depăsi

Adrian Năstase

Adrian Năstase consideră că PSD poate depăși eșecul de la moțiunea de cenzură în puținul timp rămas până la alegeri doar printr-o ”strategie foarte spectaculoasă”. ”Se va întâmpla oare acest lucru?”, se întreabă fostul premier, într-o postare pe blogul personal.

Fostul premier subliniază că ”este destul de evident că, la acest moment, PSD are destul de puţini aliaţi şi nu reuşeşte să negocieze cu succes pentru a-i obţine". În acest context, Năstase transmite că eșecul de la moțiune poate influența și rezultatul alegerilor locale.

”O moţiune amânată foarte mult. În final, depunerea ei a avut loc anterior Congresului PSD iar dezbaterea şi votul ei au fost programate după. Amânarea votului, din lipsă de cvorum, nu mai poate influenţa Congresul - care a trecut - dar poate influenţa alegerile locale. Unele zone de nehotărâţi şi unii primari ar putea fi interesaţi de ofertele liberalilor. (...) Au mai rămas trei săptămâni până la alegerile locale. Ar fi nevoie de o strategie foarte spectaculoasă a partidului pentru a depăşi acest eşec în scurtul timp rămas. Se va întâmpla oare acest lucru?”, scrie fostul lider al PSD, pe blogul său.

Reaminim că, luni, ședința Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură a fost anulată din lipsa cvorumului. În sală au fost prezenți 226de parlamentari, pentru ca moțiunea să treacă fiind necesare 233 de voturi.

Mai multe articole despre:
adrian nastase motiunea de cenzura psd