MENIU

Adrian Marinescu, despre cazul lui Alexandru Arşinel: „Vaccinul l-a ajutat să nu facă o formă severă de COVID-19”

Alexandru Arșinel

Adrian Marinescu - directorul medical al Institutului „Matei Balş” consideră că, în cazul actorului Alexandru Arşinel, faptul că a fost vaccinat în momentul infectării l-a ajutat să nu dezvolte o formă gravă de COVID-19. 

Adrian Marinescu susține că în cazul lui Alexandru Arșinel, care s-a infectat cu Covid-19, nu a fost dovada ineficienței vaccinurilor, ci din contră. 

„Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații. Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice,  care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate”, a spus Adrian Marinescu.

„Nu a avut nevoie de oxigen. Doamne ajută să fie în regulă... ce e important e ca în timpul cel mai scurt să se întoarcă la viaţa pe care o ştim noi toţi, cum e maestrul”, a mai spus medicul.

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa au fost diagnosticați cu Covid. Cei doi s-au vaccinat cu Pfizer în urmă cu două luni. 

Alexandru Arșinel și soția sa, diagnosticați cu Covid la două luni după vaccinare

Mai multe articole despre:
adrian marinescu alexandru arsinel covid