MENIU

ADMITERE FACULTATE 2018. Înscrierea la Universitatea București: totul despre facultățile UNIBUC

<p>ADMITERE FACULTATE 2018. &Icirc;nscrierea la Universitatea București: totul despre facultățile UNIBUC&nbsp;</p>

ADMITERE FACULTATE 2018. Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de 9.383 de locuri, dintre care 4.250 de locuri la buget și 5.133 de locuri la taxă. Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăți, pentru studii universitare de licență, poate fi consultat aici.

ADMITERE FACULTATE 2018. Pentru studii universitare de masterat, Universitatea din București scoate la concurs în acest an  un număr total de 7.853 de locuri la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 2.865 de locuri la buget și 4.988 de locuri la taxă. Aici puteți consulta numărul de locuri la buget repartizat pentru studii universitare de masterat.

În ceea ce privește modalitatea de admitere, menționăm că fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs. Astfel, se pot distinge 4 formule de admitere, care diferă de la o facultate la alta: admitere pe bază de examen, admitere pe baza mediei de bacalaureat și eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte și admitere pe baza mediei de la bacalaureat. În continuare puteți găsi informații cu privire la modalitatea de admitere, stabilită de consiliile facultăților Universității din București:

 

ADMITERE FACULTATE 2018. Pentru candidații la admiterea din acest an, Universitatea din București oferă o serie de facilități, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Absolvenții de liceu pot achita taxa de înscriere online, prin completarea formularului disponibil la adresa: www.po.unibuc.ro. Facilitatea achitării online a taxei completează modalitățile tradiţionale de plată: prin numerar, la casieriile facultăților Universității din București sau prin ordin de plată. Cei care optează pentru achitarea online a taxei de înscriere vor include în dosarul de înscriere, alături de toate celelalte acte necesare, dovada confirmării plății, primită pe e-mail.

De asemenea, UB oferă candidaților cazare gratuită în perioada admiterii, în căminul „Leu C”, în limita locurilor disponibile, pentru 3 nopți. Cazarea va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate. Mai multe informații despre cazare pot fi solicitate la nr. de telefon: 021 307 73 28 / 021 307 73 30 sau pe adresa de e-mail: cazare@rectorat.unibuc.ro.

Mai mult, absolvenții de liceu, candidați la admiterea 2018 la Universitatea din București, beneficiază și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”. De această facilitate se pot bucura alături de alte trei persoane. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 6 – 26 iulie 2018, zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere la Universitatea din București.

ADMITERE FACULTATE 2018. Înscrierea la admitere se face la sediile facultăților Universității din București (mai multe informații referitoare la datele de contact ale facultăților pot fi consultate aici). În plus, UB oferă candidaților și posibilitatea de a se înscrie online la:

ADMITERE FACULTATE 2018. Actele necesare pentru completarea dosarului de înscriere pentru studii universitare de licență sunt următoarele: fişă-tip de înscriere; diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau în copie certificată conform cu originalul sau adeverinţă (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoţia 2018) eliberată de către instituţia de învăţământ, în care se menţionează media generală, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma (prin excepţie, pentru candidaţii care au promovat examenele de bacalaureat în sesiunile corespunzătoare anului şcolar 2017-2018, în baza acordului scris al acestora, Universitatea din București se poate interconecta cu Sistemul informatic integrat al învăţământului din România (SIIIR) în vederea preluării datelor personale şi a rezultatelor obţinute la bacalaureat ale acestor candidaţi, caz în care nu este necesară adeverinţa eliberată de către instituţia de învăţământ; pentru interconectare cu SIIIR se va încheia un protocol cu Ministerul Educației); certificatul de naştere, în copie certificată conform cu originalul; diploma de olimpic, în copie, numai pentru candidaţii care se înscriu ca olimpici; adeverinţă medicală-tip din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează; trei fotografii ¾ cm; CI sau pașaport în copie; chitanţă de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere în conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universităţii din Bucureşti; documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor legale în vigoare la data înscrierii;

Numai pentru persoanele care solicită scutirea de taxă la înscriere la concursul de admitere, se va prezenta unul din următoarele documente: copie legalizată de pe certificatele de deces ale părinţilor (în cazul celor orfani de ambii părinţi); adeverinţă de la casa de copii (în cazul celor aflaţi în această situaţie); adeverinţă din care să rezulte calitatea de personal didactic sau didactic auxiliar, în activitate sau pensionat, a susţinătorilor legali; adeverinţă din care să rezulte calitatea de personal încadrat în Universitatea din Bucureşti pentru susţinătorii legali ai candidatului.

În ceea ce privește studiile universitare de master, candidații vor include în dosar următoarele acte: fişă-tip de înscriere; diplomă de licență în original sau copie certificată conform cu originalul sau adeverință de licență pentru promoția 2018; diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau în copie certificată conform cu originalul; certificatul de naştere, în copie certificată conform cu originalul; diploma de olimpic, în copie, numai pentru candidaţii care se înscriu ca olimpici; adeverinţă medicală-tip din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează; trei fotografii ¾ cm; CI sau pașaport în copie; chitanţă de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere în conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universităţii din Bucureşti; documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor legale în vigoare la data înscrierii. Mai multe informații despre actele necesare pentru dosarul de înscriere la studii universitare de masterat pot fi consultate aici.

Informații despre specializări, cursuri și admiterea la fiecare dintre facultățile Universității din București pot fi găsite mai jos:

 

ADMITERE FACULTATE 2018. Data limită pentru înscrierea la facultățile Universității din București este 26 iulie 2018, iar ultimele rezultate ale examenelor de admitere se vor afișa la data de 29 iulie 2018.

Aici puteți consulta Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2018 pentru studii universitare de licență și aici, pentru studii universitare de masterat.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook Universitatea din București și Facebook Admiterea la Universitatea din București.