MENIU

Administrația Trump, mesaj de ultimă oră pentru președintele ales Joe Biden

președintele SUA, Donald Trump, republican, și președintele ales al SUA, Joe Biden, democrat

Administrația lui Donald Trump vine cu un nou mesaj pentru Joe Biden, prin intermediul secretarului de stat Mike Pompeo.

 

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că Departamentul de Stat va „onora” promisiunea administrației Trump de la începutul acestei săptămâni de a începe tranziția cu noua administrație Biden, la doar câteva săptămâni după ce a sugerat că președintele va câștiga un al doilea mandat.

La doar o săptămână de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Pompeo spunea că „va avea loc o tranziție lină către o a doua administrație Trump”, refuzând să recunoască atunci victoria democratului Joe Biden.

„Acele lucruri pe care președintele ne-a îndemnat să le facem în conformitate cu decizia luată de GSA (Administrația Serviciilor Generale - n.red.) ieri, vom face toate aceste lucruri”, a spus Pompeo, referindu-se la Administrația Serviciilor Generale, care asigură o tranziție prezidențială, echipează cu spații de birouri și coordonează accesul la agențiile federale pentru a planifica trecerea de la o administrație la alta.

„Este o cerință legală și vom respecta întotdeauna această promisiune", a spus Pompeo în timpul unui interviu pentru Fox News care a fost realizat la începutul acestei săptămâni și difuzat joi, potrivit CNN.