MENIU

Administrația americană atacă dur China. Acuzațiile grave ale lui Donald Trump

trump china

Donald Trump susţine că răspândirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitată în cazul în care autorităţile chineze ar fi acţionat responsabil în oraşul Wuhan, conform Mediafax.

"Un nebun din China tocmai a emis un comunicat în care atribuie tuturor vina, în afară de China, pentru virusul care a omorât până acum sute de mii de persoane. Vă rog să îi explicaţi acestui prost că «incompetenţa Chinei, nu altceva, a cauzat această crimă în masă în întreaga lume", a scris furibund Donald Trump miercuri pe Twitter.

Preşedintele SUA nu a precizat la cine se referă, dar afirmaţia se înscrie în seria de acuzaţii la adresa Beijingului. Donald Trump susţine că răspândirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitată în cazul în care autorităţile chineze ar fi acţionat responsabil de la început în oraşul Wuhan.

Donald Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează "reforme substanţiale în cel mult 30 de zile".

Mai multe articole despre:
china coronavirus trump coronavirus