MENIU

Adevărul despre violențele din Piața Victoriei! Au apărut primele videoclipuri

Mai multe clipuri postate pe facebook de protestari arată exact cum s-a petrecut incidentul din Piața Victoriei, în urma căruia un protestatar și un bătrân s-au luat la bătaie.

În timpul unui live făcut pe Facebook, protestatarul a încercat să-i ceară părearea unui bătrân, care discuta cu jandarmii pe trotuarul aflat în apropierea sediului Guvernului României. În acel moment, bătrânul a început să înjure, fapt care l-a determinat pe protestar să riposteze la fel.

După numai câteva secunde de înjurături și replici acide, bătrânul l-a lovit, cu un ghiozdan, pe protestatarul insistent. Cel din urmă a scăpat telefonul pe jos și a sărit la bătaie.

Astfel, bătrânul s-a ales cu răni la nivelul ochilor, iar protestatarul, alături de alte două persoane, au fost sancționate cu o amendă de 7.000 de lei, potrivit unui comunicat al jandarmeriei pus pe Facebook.

”Libertatea, sub toate aspectele și nuanțele ei, înseamnă respectarea celui de lângă tine, libertatea nu înseamnă să lovești fizic persoane în vârstă sau să jignești. Jandarmeria sprijină și protejează dreptul constituțional la liberă exprimare în spațiul public, dar vă solicită să vă disociați de persoanele care tulbură ordinea publică, care agresează fizic sau care încearcă să-și exprime acest drept, prin violență fizică și simbolică. Cele trei persoane care au provocat astăzi tulburarea ordinii publice și au agresat o persoană în vârstă, au fost sancționate contravențional cu suma de 7000 de lei. Fotografia relevă agresiunea împotriva unui bărbat în vârstă de 71 de ani care se afla în trecere prin Piața Victoriei”, scriu jandarmii în comunicatul pus pe facebook.

Clipulețele pot fi văzute mai jos. Atenție, limbajul este licențios!