MENIU

Adevărul despre Fructul Dragonului pe care nimeni nu îl spune. Ce este acesta, de fapt?

Pitaya

Pitaya, sau Fructul Dragonului, cum este mai des întâlnit, este considerat cel mai exotic și pretențios fruct. Spunem asta, deoarece are un ritm ciudat de creștere și dezvoltare. Acest fruct își are „rădăcinile” în alte plante.

Mai exact, fructul dragonului de dezvoltă în mai multe tipuri de cactuși, care dețin flori mari, parfumate, dar care înfloresc doar noaptea! În lume, există trei tipuri de fructul dragonului:

- cu coajă și pulpă roșie;

- cu coajă roșie și pulpă albă;

- cu coajă galbenă și pulpa albă.

Pitaya cu coajă roșie și pulpă roșie este considerat cel mai gustos. Fructul este foarte indicat persoanelor ce doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea actuală, deoarece este foarte sărac în calorii, nu deține grăsimi saturate și nici colesterol, conform ziarulring.ro.

O portie de 100 g de pitaya contine 60 de calorii: 18 calorii din grasimile nesaturate, 8 de proteina si 34 g de carbohidrati.

O portie de 100 g de fructul dragonului include 1 g de fibre, ceea ce te ajuta sa eviti constipatia.

Bogat în vitamina C și minerale, fructul dragonului întărește sistemul imunitar, previne astmul bronșic și are, de asemenea, capacitatea de a vindeca rănile și vânătăile. Un alt beneficiu al consumului de pitaya este acela că previne cancerul de prostată și diabetul zaharat.

Fructul dragonului contine fitoalbumine, care au proprietati antioxidante si ajuta la prevenirea formarii celulelor canceroase.

Mai multe articole despre:
sănătate fructul dragonului Pitaya