MENIU

Adevăratul motiv pentru care te îngraşi. Toate femeile trebuie să afle acest lucru!

<p>Adevăratul motiv pentru care te &icirc;ngraşi. Toate femeile trebuie să afle acest lucru!</p>

O nouă teorie poate revoluţiona modul în care femeile pot scapă de grijă kilogramelor în plus. 

Deşi este mai uşor să dai vină pe lipsa de voinţă şi pe tentaţiile care te pândesc la orice colţ, fie la televizor sau în reviste, un expert american în domeniul obezităţii suţine că nu este vină ta că te îngraşi.

Într-o carte publicată recent, Robert Lustig explică o teorie potrivit căreia mâncatul în exces şi lipsa de “chef”când vine vorba de a face mişcare nu sunt semne ale lipsei de voinţă.

Este vorba, de fapt, despre o problema hormonala, declanşată de consumul excesiv de zahăr.

Specialistul învinuieşte leptina, hormon care funcţionează precum un termostat al apetitului.

Leptina este unul dintre cei doi hormoni responsabili cu senzaţia de foame, fiind responsabil cu scăderea apetitului, în timp ce grelina, partenerul ei, declanşează creşterea acestuia.

Când ai mâncat destul, celulele grase eliberează leptina, care stopează apetitul, trimiţând semnalele potrivite către creier. Însă potrivit cercetătorului, dulciurile dau procesul peste cap.

Timp de mulţi ani, cercetătorii au crezut că obezitatea este cauzată de o cantitate redusă de leptina în organism, fără de care oamenii supraponderali pur şi simplu nu primeau mesajul când erau sătui.

Studii recente au arătat însă că aceştia nu au probleme în ceea ce priveşte nivelul leptinei, ci pur şi simplu că au devenit cumva imuni la semnalele acestui hormon.

Organismul are astfel senzaţia de foame continuă, declanşând procesul de stocare al energiei. Iau naştere astfel poftă de dulce şi de alimente grase, fiindcă sunt cele mai rapide surse de energie. În plus, pentru a conservă energia, organismul te împiedică să mai faci mişcare, dându-ţi o stare de apatie.

Şi poftele devin din ce în ce mai intense, fiindcă leptina este cea care reduce senzaţia de plăcere în timpul mesei prin împiedicarea eliberării de dopamină. Dar dacă eşti imun la acest hormon, mâncarea îţi pare mai delicioasă pe măsură ce mănânci mai mult.

Cauza rezistenţei la leptina este, potrivit cercetătorilor, o dietă bogată în zahăr.

Sursa: feminis.ro