MENIU

Acuzații grave pentru cancelarul Nehammer: Vrea să câștige alegerile în mod ILEGAL - Sursa banilor din campanie

Partidul lui Karl Nehammer este acuzat că se pregătește să câștige alegerile regionale în mod ilegal. Opoziția social-democrată din Austria i-a cerut cancelarului să dezvăluie sursa banilor cheltuiți în campania electorală. 

Liderul social-democrat din Austria Inferioară a acuzat Partidul Popular Austriac de sfidarea populației. Oamenii lui Nehammer ar fi cumpărat zeci de automobile pe care au fost inscripționate mesaje de campanie. 

„De unde ați luat milionul de euro, cine vi l-a dat?", a întrebat liderul opoziției într-un mesaj pe Twitter.

INDRA COLLINI, politician german: Sistemul din Austria Inferioară reprezintă o mare parte a problemei de corupție pe care o avem. În momentul de față discutăm cu OVP (n. red. partidul lui Nehammer) despre Austria Inferioară și am abordat despre subiectul unei campanii electorale curate”.

Acuzațiile vin în contextul în care pe 29 ianuarie urmează să aibă loc alegeri regionale în Austria Inferioară. Provincia reprezintă cel mai mare land austriac și locul de unde provin cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner. Analiștii consideră că cei doi sunt mai preocupați de interesele acestei regiuni decât cele ale statului austriac.

În luna decembrie, după votul din Consiliul JAI, partidul lui Nehammer a crescut doar cu un procent. Potrivit sondajelor, formațiunea politică a cancelarului german ar obține cel mai slab rezultat de la alegerile regionale din 1945. 

Mai multe articole despre:
acuzatii nehammer austria partid