MENIU

Anunţ bombă pentru firmele implicate în Euro 2020

<p>Euro 2020, misiune imposibilă</p>

Actul normativ care prelungește termenul de depunere a Declarației Unice vorbește și despre Campionatul European de Fotbal Euro 2020. Astfel, potrivit proiectului, entitățile organizatoare, inclusiv filialele nerezidente, nu vor plăti impozit pe profit pentru activitățile ce au stricit legătură cu Euro 2020.

În OUG nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative apar două puncte care fac referire directp la Euro 2020.

„Activitățile desfășurate de entitățile organizatoare ale Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, inclusiv filialele nerezidente ale acestora, implicate în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 nu conduc la existența unui sediu permanent în România."

În plus, veniturile obținute/realizate de persoane juridice străine, altele decât cele menționate, implicate în pregătirea, organizarea și desfășurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 sunt neimpozabile în înțelesul impozitului pe profit și sunt venituri scutite în înțelesul impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți, după caz”.

Mai multe articole despre:
guvern OUG Euro 2020