MENIU

Actorul Kevin Spacey, judecat pentru o agresiune sexuală de acum 36 de ani

Kevin Spacey / Sursa foto: Profi Media

Actorul Kevin Spacey este judecat pentru o agresiune sexuală, pe care ar fi comis-o în urmă cu 36 de ani. Procesul are loc la New York și a fost deschis de Anthony Rapp, care spune că actorul l-a atins în mod indecent la o petrecere, în 1986, pe când avea doar 14 ani. Actorul premiat cu Oscar, în vârstă de 63 de ani, neagă toate acuzațiile. 

Procesul vine după cinci ani de când cariera lui Kevin Spacey a fost răsturnată de o serie de acuzații de agresiune sexuală. Actorul Anthony Rapp a făcut publică prima dată această acuzație în 2017, într-un articol, în perioada în care se declanșase mișcarea față de hărțuirea sexuală "MeToo".

Acțiunea în justiție a fost depusă în septembrie 2020, iar Rapp îl acuză pe Spacey de agresiune și provocarea intenționată de suferință emoțională. În documentele depuse în instanță se arată că presupusa întâlnire a avut loc în 1986. La acea vreme, actorul premiat cu Oscar avea dublul vârstei victimei.

În paralel, Kevin Spacey se confruntă cu alte cinci acuzații de agresiune sexuală în Marea Britanie. Starul serialului „House of Cards” a negat toate acuzațiile. Acest proces urmează să înceapă în iunie 2023.

Mai multe articole despre:
Kevin Spacey agresiune sexuala