MENIU

Schimbarea cutremurătoare suferită de Alexandru Arșinel! Marii actori, distinși cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

„Crucea Bucovinei” conferită actorilor Alexandru Arșinel și Vasile Muraru
„Crucea Bucovinei” conferită actorilor Alexandru Arșinel și Vasile Muraru

Actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru au fost distinși miercuri, cu Ordinul „Crucea Bucovinei” de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

O delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-a deplasat miercuri la București pentru a conferi actorilor Vasile Muraru și Alexandru Arșinel Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a eparhiei.

Conferirea distincției pentru maestrul Alexandru Arșinel a avut loc la reședința sa din București, în prezența membrilor familiei. După citirea gramatei arhiepiscopale, Preotul Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Arhiepiscopului Calinic.

Marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut, notează Arhiepiscopia Sucevei.

Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat apoi la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – București, pentru conferirea „Crucii Bucovinei” actorului Vasile Muraru, directorul instituției.

Membrii delegației au fost întâmpinați de maestrul Vasile Muraru, care în stitlul său, cunoscut românilor, a creat o atmosferă primitoare și veselă.

Sensibilizat de gestul Arhiepiscopului Sucevei, maestrul a evocat importanța Bisericii în societatea actuală, ca fiind un factor important în formarea generațiilor de actori. Totodată, a rememorat evenimente importante din viața sa, mai ales acela al întâlnirii cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic pentru prima dată, când a fost sfințită biserica din satul natal Doina, com. Girov, județul Neamț.