MENIU

Acțiune DIFICILĂ pe Jepii Mici din Bucegi pentru salvarea unui turist rămas blocat pe traseu - Operațiunea a durat trei ore

Jepii Mici, masivul Bucegi

Acțiune dificilă de recuperare a unui turist rămas blocat pe traseul Jepii Mici din Bucegi! Salvamontiștii din Bușteni au intervenit sâmbătă cu greutate din cauza vizibilității foarte mici și a riscului mare de avalanșă. Tot sâmbătă, mai mulți turiști au fost recuperați din Munții Baiului de salvamontiștii prahoveni. Turistul din Bucegi a fost salvat seara târziu, într-o operațiune ce a durat  trei ore, fiind în siguranță la cabana Caraiman, a anunțat Salvamont.

 

Un turist a rămas blocat, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, acţiunea salvamontiştilor de reperare şi recuperare a acestuia fiind extrem de dificilă din cauza vizibilităţii foarte reduse, dar şi a riscului mare de producere a unor avalanşe, relatează Agerpres.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, salvatorii de la Baza de Salvare Montană Baba Mare încercau să îl găsească pe bărbatul care a rămas blocat, o altă echipă de intervenţie fiind pregătită să acţioneze la nevoie.

Vizibilitatea pe munte este extrem de redusă, fiind aproape de zero, din cauza ceţii şi a viscolului, vântul puternic transportând zăpada.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Salvamont Buşteni, bărbatul a rămas blocat pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi. În condiţiile în care pe munte a fost viscol, ceaţă, vânt puternic care spulbera zăpadă a cerut ajutorul salvatorilor montani.

O altă acțiune, tot de sâmbătă, a avut succes. Salvamont Prahova a anunțat că a desfășurat o acțiune de recuperare a șapte turiști aflați în Munții Baiului, care au solicitat ajutorul prin 112, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile și orei înaintate.