MENIU

Acoperișul unui bloc din Tulcea, prăbușit în plină zi: locatarii se tem pentru siguranța lor. Edilul promite lucrări de consolidare

Acoperiș bloc prăbușit / Captură video

Imagini șocante vin de la Tulcea. Acoperișul unui bloc aflat în stare avansată de degradare și pentru care nu s-au luat măsuri, s-a prăbușit ziua în amiaza mare. 

Oamenii speriați au sunat la 112 când au auzit zgomotul puternic. Echipajele de pompieri s-au deplasat de urgență la fața locului.

Bucățile mari de beton au distrus două mașini parcate și au spart geamurile unui magazin aflat la parterul blocului.

Blocul este locuit în mare parte de oameni în vârstă care spun că s-au plâns în repetate rânduri la autorități că tremură pereţii de fiecare dată când trec maşini mari, chiar şi autobuze dar că nimeni nu i-a băgat în seamă. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

"Din păcate aditul, acea parte a constructiei care mascheaza acoperisul s-a prabusit in cursul zilei de ieri. Din fericire nu avem nicio victima, decat cateva masini care sunt avariate. Au fost acolo si sunt in continuare si echipaje de la ISU, si serviciile deconcentrate ale primariei care au incarcat o mare parte din cantitatea de moloz care a cazut. 

Astazi mai avem niste interventii pentru ca la scara A inca mai exista o bucata de beton care are riscul de a cadea", a declarat, luni dimineață, Ilie Ștefan, primarul Municipiului Tulcea, la Realitatea PLUS. 

Referitor la relația cu autoritățile locale, edilul a precizat că nu a găsit o expertiză asupra acestor blocuri construite în perioada anilor 60-70.

"Anul trecut am avut întâlniri cu toți președinții de asociații, am făcut expertize tehnice pentru toate aceste blocuri și le-am introdus în programul de consolidare, în cele de reparații prin PNRR sau în Programul Național pentru Clădirile cu Risc Seismic Ridicat. Și acest bloc se află în evaluare la momentul actual pentru a obține finanțarea. Alte 5 din această zonă au primit deja finanțare. 

Pentru că s-a întâmplat acum, (...) știm, în zona respectivăs e fac lucrări de construcții și probabil acestea au grăbit s-au condus la acest eveniment nefericit", a mai spus acesta. 

Primarul a precizat că astăzi este programată o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a nu mai aștepta evaluarea fondului nerambursabil europeană în ideea de a încerca să introducă blocul respectiv pe situații de urgență "pentru a putea face o minimă consolidare și pentru a nu pune în pericol viața oamenilor de acolo".  

 

Mai multe articole despre:
acoperis acoperis prabusit bloc tulcea