MENIU

Achiziţie MAMUT la compania de drumuri. Cumpără un "număr mare de utilaje" şi "intră în pâine"

<p>Asfaltare </p>

Compania de drumuri a anunţat joi, într-un comunicat de presă. că a decis dotarea cu "un număr mare" de utilaje reprezentând echipe mobile de intervenţii de urgenţă. Motivul: şefii de la Drumuri vor să facă tot mai multe lucrări în regie proprie şi să crească gradul de independenţă la intervenţii şi lucrări de întreţinere şi reparaţii.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) trece la achiziţia masivă de utilaje pentru a executa lucrări în regie proprie.

"Achiziţionarea unui număr mare de utilaje şi maşini pentru construcţia de drumuri, va da posibilitatea regionalelor şi secţiilor de drumuri să execute lucrări de întreţinere pe timp de vară şi pe timp de iarnă şi lucrări de reparaţii de anvergură şi complexitate mai mare decât în trecut" a declarat Cătălin Homor - directorul general CNAIR SA.

Potrivit acestuia, asigurarea de mijloace şi tehnologii moderne şi de mare eficienţă va spori capacitatea tehnică a companiei de a duce la bun sfârşit orice lucrare preconizată. Noua strategie a companiei este ca fiecare departament regional să poată finaliza, pentru început, în regie proprie un proiect de o complexitate medie.

Prin dotarea companiei cu utilaje se trece într-o nouă etapă în care direcţiile regionale de drumuri şi poduri vor ataca lucrări în regie proprie, astfel încât să poată executa toate tipurile de operaţiuni tehnologice multiple şi diferite necesare la repararea şi construcţia de drumuri şi autostrăzi:

- lucrări de terasamente;

- de compactare;

- lucrări de asfaltare;

- de frezare straturi bituminoase;

- lucrări de reparaţii: colmatări de fisuri, reparaţii în straturi succesive (vară - iarnă).

Pentru unele dintre aceste utilaje au fost semnate contracte de furnizare şi vor intra în parcul tehnic al CNAIR SA până la finele anului 2016, pentru restul (de capacitate tehnică ridicată) sunt în curs proceduri de achiziţie publică.

În paralel, compania va demara şi procesul de instruire de specialitate pentru personalul care se va ocupa de operarea şi întreţinerea utilajelor.

Compania de drumuri intenţionează să achiziţioneze 354 de autoutilitare de transport mixt, 103 maşini mutifuncţionale cu echipamente, 103 autobasculante 6X4 dotate cu lamă pentru zăpadă şi răspânditor materiale antiderapante, 35 de buldoexcavatoare, 28 de autobasculante 8X4, 26 de freze pentru asfalt, 7 automacarale, 14 laboratoare mobile pentru staţiile de asflat mobile şi pentru trusele de reciclare etc.

Mai multe articole despre:
compania de drumuri