MENIU

Acestea sunt singurele legume congelate pe care ar trebui să le consumi. Află de ce

S-a dovedit că legumele congelate sunt adesea mai hrănitoare decât cele proaspete, deoarece acestea sunt culese la vârful maturității, când nivelul de nutrienți este cel mai ridicat. Legumele respective sunt, de obicei, parțial fierte, apoi congelate, pentru a nu se degrada. Atunci când legumele sunt culese la final de sezon și s-au maturat puțin mai mult, nutrienții și vitaminele se pot pierde.  

Trebuie avut în vedere că anumite legume, precum broccoli și conopida, nu se pretează la acest proces de păstrare, de aceea trebuie evitate. Pentru a vă menține o sănătate optimă, consumați următoarele trei alimente, care își păstrează toate proprietățile după ce sunt congelate:

Mazărea congelată se gătește aproape instantaneu la fierbere - cam în 30 de secunde! - , făcând-o ușor de folosit în toate variantele posibile: de la simple salate, până la feluri de pește. Mazărea congelată te va ajuta să economisești o mulțime de timp.

Anghinarea congelată te va ajuta să treci peste procesul de decojite care îți pune în pericol degetele. Iar dacă nu-ți pierzi vreo falangă, siguri îți vei pierde cumpătul și răbdarea în timp ce încerci să ajungi la miezul comestibil. Așadar, e mult mai facil să te bucuri de beneficiile acestei legume direct din ambalaj.

Spanacul congelat te va scăpa de calvarul de a spăla frunză cu frunză, cheltuind mult timp și apă. Nu uita că, după ce-l speli, trebuie să-l opărești, apoi să-l pui la scurs, așa că nu vei rămne decât cu o mână din ce aveai inițial. Spanacul congelat nu-și va pierde din proprietăți; textura lui nu va avea de suferit și va rămâne la fel de moale după fierbere, plus că există o varietate întreagă de feluri de mâncare pe care le poți găti: de la brioșe, până la bundincă, scoici umplute și salate.