MENIU

Acesta e singurul aliment ”dulce” permis în curele de slăbit. Beneficiile sunt extraordinare

Acesta e singurul aliment ”dulce” permis în curele de slăbit. Beneficiile sunt extraordinare

Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultură arborelui de cacao era practicată în America de Sud. Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă.

Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenţie, deoarece nimeni nu ştia la ce folosesc. În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obişnuia să bea o băutură preparată din seminţe de cacao, numită „chocolat".

Montezuma obişnuia să bea aproape cincizeci de căni pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o cam amară pentru gustul său. Spaniolii au adăugat trestie de zahăr şi i-au îmbogăţit aroma cu ajutorul vaniliei şi scorţişoarei. În plus, au descoperit că băutură este mai gustoasă servită fierbinte.

Locuitorii Spaniei au început, treptat, să aprecieze miraculosul preparat, servit cu precădere de aristocraţie. Ei nu au dezvăluit Europei secretul acestei băuturi timp de un secol. Călugării spanioli au fost cei care au făcut public modul de preparare a acestei băuturi ce a fost rapid apreciată la Curtea Regală din Franţa şi apoi din Marea Britanie.

Nu este o iluzie, ciocolată neagră este sănătoasă. Studiile arată că sănătatea cardiovasculară este îmbunătăţită la persoanele care consumă ciocolată neagră. Bogată în antioxidanţi naturali, ciocolată neagră şi cacaua sunt la fel de benefice că şi ceaiul verde şi afinele.

Beneficii pentru organism:

1. Îmbunătăţeşte metabolismul

Un studiu efectuat la Universitatea Queen Margaret a dezvăluit că ciocolată are un impact pozitiv asupra arderii grăsimilor. Se pare că substanţele din acest produs delicios influenţează modul în care corpul sintetizează acizii graşi, reducând digestia şi absorbţia grăsimilor şi a carbohidraţilor. Prin urmare, atunci când mănânci ciocolată neagră, te simţi sătulă mult mai repede.

2. Ciocolata neagră este bună pentru inimă

Studiile au demonstrat că cei care au mâncat o cantitate mică de ciocolată neagră de două sau trei ori pe săptămâna au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale. Ciocolată neagră îmbunătăţeşte fluxul de sânge şi ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate împiedică rigidizarea arterelor sau arterioscleroză.

3. Ciocolata neagră este bună pentru creier

Ciocolată neagră creşte fluxul de sânge de la nivelul creierului perecum şi al inimii şi contribuie la îmbunătăţirea funcţiei cognitive. Ciocolată neagră ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Acest deşert gustos, conţine mulţi compuşi chimici (printre care şi fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra stării de spirit şi al sănătăţii cognitive al unei persoane.

4. Ciocolata neagră menţine controlul glicemiei

Ciocolatea neagră ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi le protejează împotriva diabetului de tip 2.

Flavonoidele din ciocolată neagră scad rezistenţă insulinei şi susţin funcţionarea normală a celulelor pentru că organismul să poată utiliza insulină în mod eficient.

Sursa

Mai multe articole despre:
dietă ciocolata cură de slăbire