MENIU

Această insulă din Grecia este considerată cea mai ieftină destinație turistică din Europa. Răsfăț de 6 zile cu salariul mediu pe economie

Insula Kalymnos a fost desemnată cea mai ieftină destinație turistică din Europa

Într-o insulă grecească mai puțin cunoscută de către turiști, se pare că vacanța de vară poate fi mai accesibilă decât te-ai fi așteptat. Această destinație a fost recent clasată drept cea mai ieftină din Europa, în urma unei analize a pachetelor de vacanță pentru sezonul estival. 

Cu peisaje pitorești, plaje uimitoare și o cultură bogată, această insulă pare să ofere o experiență de neuitat la un preț foarte avantajos. Poate că este momentul perfect să descoperiți această bijuterie ascunsă a Greciei și să vă bucurați de o vacanță de vară de vis la un cost accesibil.

Despre insula Kalymnos se vorbește mai puțin decât despre destinații populare precum Rhodos, Mykonos sau Santorini, însă aceasta oferă plaje curate, nisip alb, apă cristalină, sate pitorești și taverne ce servesc delicii tradiționale. Este un colț de rai ascuns al Greciei, pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru natural superb, fără să-și golească complet buzunarele.

Publicația specializată în recenzii Which? a analizat peste 4.500 de oferte de pachete de vacanță pentru prima săptămână a lunii august pentru a găsi cele mai bune prețuri. Astfel, potrivit analizei, se pare că prețul mediu al unei vacanțe de șapte nopți în Europa a fost de 1.046 de dolari.

Ciorbă de pui a la grec ca la restaurant. Care sunt cele două ingredientele care îi dau gustul desăvârșit

Astfel, în Pothia, capitala insulei Kalymnos, cel mai ieftin pachet de vacanță costă 997 de dolari, echivalentul a 4.606 lei, relatează Greek Reporter. Pothia reprezintă un amestec încântător de case fie văruite în alb, fie în culori vii, cu vedere la Marea Egee și cu o mulțime de activități pentru turiști, precum cinematograf în aer liber, dar și muzee sau mănăstiri.

Cea mai populară stațiune a insulei pentru plajele sale este Massouri, unde costul mediu al unui sejur de o săptămână este de 1.075 de dolari de persoană, adică aproximativ 4.967 de lei.

Potrivit aceleiași analize citate, Grecia oferă cele mai ieftine pachete, cu patru dintre primele 10 destinații ocupate de insulele grecești, fiind vorba despre Kalymnos, Thassos, Lefkada și Skopelos.  

Rareș Bogdan, replică acidă pentru Piedone: Nu voi reuși să fiu la fel de mitocan!