MENIU

Aceștia sunt factorii care îți afectează inima! Iată la ce trebuie să fii atent!

Factorii care îţi îmbolnăvesc inima

Bolile de inimă ocupă primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea. Fiecare boală de inimă are propriul set de factori de risc. De aceea, este important să controlăm factorii comuni care ne pot îmbolnăvi.

Specialiștii spun că anumiți factori, cum sunt sexul (bărbații sunt mai predispuși să se îmbonăvească de boli de inimă decât femeile), vârsta, etnia și antecedentele familiale nu pot fi controlați. În schimb, există factori pe care putem să-i ținem sub control pentru a nu ne îmbolnăvi de inimă.

Colesterolul ridicat

Unul din factorii cheie ce poate fi controlat este colesterolul ridicat din organism. Atunci când există un nivel ridicat de colesterol în sânge, acesta se depune pe pereții arterelor. Colesterolul, la rândul său, determină îngustarea arterelor, care interferează cu fluxul sangvin și, pe termen lung, poate favoriza apariția unor boali de inimă, cum sunt boala coronariană sau angină. O dietă sănătoasă combinată cu exerciții fizice regulate (sau un stil de viata activ) este una dintre cele mai eficiente măsuri de control a colesterolului din sânge.

Vezi ce alți factori pun în pericol sănătatea inimii tale AICI.