MENIU

Accidente rutiere grave din cauza condițiilor meteo: Un mort, zeci de răniţi

Ninsorile de sâmbătă dimineaţă au provocat mai multe probleme: localităţi rămase fără energie electrică, accidente rutiere, curse aeriene întârziate şi drumuri închise.

Ninsorile din ultimele ore au afectat şapte judeţe ale ţării, în evenimentele produse de vremea rea fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane, informează, sâmbătă dimineaţa, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Jumătate de țară este sub cod portocaliu și galben de ninsori și viscol - HARTA

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, vremea a fost caracterizată de ninsori, lapoviţa, ploi şi polei în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, meteorologii au emis Cod Portocaliu de nisori abundente, strat semnidicativ de zăpadă şi viscol în 9 judeţe ale ţării (AG, CS, DB, GJ, HD, MH, PH, TM şi VL), avertizare valabilă până duminică la prânz.

Ninsori abundente în România. Trafic restricționat pe mai multe drumuri. Recomandările poliţiştilor

Un om a murit, sâmbătă, pe DN 67, în localitatea Buneşti, judeţul Vâlcea, după ce un autoturism a derapat şi a lovit un camion care transporta material lemnos. În zonă ninge viscolit şi este zăpadă pe carosabil.

Potrivit Poliţiei Vâlcea, accidentul s-a produs pe DN 67, în localitatea Buneşti, judeţul Vâlcea.

Octavian Fulger, reprezentantul ISU Vâlcea, a precizat că tragicul accident s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile mateo nefavorabile. 

Carambol în județul Argeș din cauza zăpezii de pe carosabil. Patru persoane au fost rănite, după ce mașinile în care se aflau s-au ciocnit. Șoferul unuia dintre autovehicule a pierdut controlul direcției după ce a derapat și a intrat în alte două mașini. 

Timiș: Un accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme, soldat cu o persoană decedată şi alte patru rănite, s-a produs, sâmbătă, pe DJ 592, în apropiere de Chevereşu Mare. "Sunt cinci victime, din care una decedată, de sex feminin. Celelalte patru victime au fost transportate la spital. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ şi zece subofiţeri", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Ambulanţă plecată în misiune, rămasă blocată pe un drum din Olt

Olt: O ambulanţă a rămas blocată pe un drum judeţean, sâmbătă dimineaţa, între localităţile Mihăeşti şi Seaca, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că, în jurul orei 4.00, o ambulanță care se deplasa din județul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, județul Olt,  pe Drumul Județean 679, între localitățile Mihăești și Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil.

Aeroportul din Timișoara a fost ÎNCHIS sâmbătă dimineață

Mai multe articole despre:
accident morţi Vâlcea