MENIU

O tânără de 24 de ani, a patra victimă din "microbuzul morții", spulberat de tren la Buzău

Accident groaznic la Buzau
Microbuz zdrobit de tren
<p>Accident tren-microbuz</p>
<p>Accident tren-microbuz</p>
<p>Accident de tren cu microbuz, Buzau</p>
<p>Accident de tren cu microbuz, Buzau</p>
<p>Accident de tren cu microbuz, Buzau</p>
<p>Accident de tren cu microbuz, Buzau</p>

Accident îngrozitor luni seara, în Buzău, unde un microbuz condus de un șofer inconștient a fost lovit de tren. Primul bilanț indica 3 morţi și 13 răniți. Marți dimineața, s-a mai anunțat un deces: o tânără de 24 de ani, a murit la secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău. 

Accident cumplit, luni seara, în județul Buzău. Un microbuz în care se aflau 17 oameni a fost spulberat de tren, la o trecere de cale ferată. Patru oameni au murit, iar 13 au ajuns la spital. Șoferul, un fost polițist pensionar, nu ar fi fost atent la drum și nu ar fi auzit semnalele acustice din cauza muzicii din mașină.

În microbuz erau 16 pasageri, care veneau din Franța și Germania și mergeau spre casă, în județele Brăila, Galați și Vrancea, potrivit Realitatea TV. Doar că la o trecere la nivel cu cale ferată de pe DN 2B, în județul Buzău, autovehiculul a fost lovit de tren.

A patra persoană, o tânără de 24 de ani, a murit, marţi dimineaţa, la secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău, în urma coliziunii unui microbuz de persoane cu un tren, luni seara, în localitatea Bîlhacu, a declarat, pentru Agerpres, şeful UPU Buzău, Adrian Zoican.

Potrivit sursei citate, alte două persoane, între care şoferul microbuzului, sunt în stare critică, iar zece victime au fost stabilizate şi se află în afara oricărui pericol.

Patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, au decedat, iar alte 12 au fost rănite, în urma coliziunii, luni seara, dintre un microbuz de persoane şi un tren la trecerea de cale ferată din localitatea buzoiană Bîlhacu.

Știrea inițială

A fost declanşat planul roşu de intervenţie în județul Buzău, luni seara. Un microbuz cu 17 persoane a fost lovit de tren în satul Bîlhacu, comuna C.A.Rosetti, fiind înregistrate 16 victime, dintre care 3 fiind decedate.

SU Buzău și Serviciul de Ambulanta au trimis la fata locului 10 ambulanțe, potrivit Realitatea de Buzau.

Microbuzul cu numere de Bucuresti circula dinspre Buzău înspre Brăila. La trecerea la nivel cu cale ferată de pe DN 2B, de la Bâlhacu, a fost lovit de trenul Interregio București-Galați și târât 200 de metri.

Potrivit primelor informații, barierele erau lăsate la momentul tragediei. Șoferul microbuzului este singura persoană care nu a avut nevoie de asistență medicală.

Bilanțul victimelor s-ar putea schimba în următoarele ore. Operațiunea de descarcerare s-a încheiat, toate victimele încarcerate au fost transportate la spital.

Sunt voci care spun ca imaginile de la fata locului sunt cumplite, peste 10 trupuri, unii raniti, altii decedati, fiind prinse intre fiarele contorsionate.

Potrivit reprezentantilor ISU, in acest moment in urma accidentului au rezultat 16 victime. Situatia este in dinamica numarul acestora putand creste. 10 victime au fost preluate. Se continua manevrele de de triaj si evacuare.

Mesajul Inspectoratului de urgenta Buzau (ora 22,30):

"Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe DN 2 B, în zona localității C. A. Rosetti din județul Buzău.

Coliziunea s-a produs între un tren și un microbuz care transporta 14 persoane. Mai multe victime au rămas încarcerate și au avut nevoie de intervenția salvatorilor.

Având în vedere numărul mare de ocupanți, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Buzau.

La fața locului au fost concentrate echipaje medicale și de descarcerare atât din județul Buzău, cât și din județul Brăila. În total au acționat 6 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 ambulanță pentru victime multiple, 7 ambulanțe SAJ, 2 echipaje de descarcerare și un post medical avansat.

Dupa triajul medical de la fața locului, 10 persoane au fost transportate la spital, 3 persoane au fost declarate decedate, iar 1 persoana prezenta răni superficiale și nu a necesitat transport la spital".

Mai multe articole despre:
accident accident tren