MENIU

Accident TERIBIL pe domeniul schiabil de la Voineasa! Cum au acționat salvamontiștii

Accident TERIBIL pe domeniul schiabil de la Voineasa/ foto: Salvamont Romania

O persoană a fost grav rănită, duminică, pe domeniul schiabil Voineasa, victima urmând să fie preluată de un elicopter pentru a fi transportată la o unitate medicală. Informația a fost postată pe pagina de Facebook Salvamont România.

Conform sursei citate, echipele de salvatori din Voineasa intervin pentru acordarea primului ajutor şi transportului unei persoane care a fost grav rănită, fiind suspectă chiar de fractură de coloană vertebrală.

„Actiune in derulare a salvamontistilor din Voineasa  pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane grav accidentată, suspecta de fractura de coloana vertebrala.  Pentru preluarea accidentatului și transportul la o unitate medicală a fost solicitat în sprijin un elicopter SMURD-IGAV.

Salvamont Romania va avertizează ca , în aceasta perioada, consistenta zăpezii este diferita de-a lungul pârtiilor de schi , porțiunile înghețate alternează cu cele cu zăpadă moale și se pot produce foarte ușor accidente.

Salvamont România va îndeamnă atenție și responsabilitate în derularea activităților montane și va invită să vă alăturați campaniilor noastre de reducere a numărului de accidente pe munte”, se precizează în postarea de Facebook a salvamoniștilor.”

Mai multe articole despre:
salvamont accident schi