MENIU

Accident grav pe Centura Ploieștiului. Cinci persoane au murit și 28 au fost rănite - VIDEO

Cinci oameni și-au pierdut viața și alți câțiva zeci au fost răniți, după ce un autocar a intrat în coliziune cu o basculantă pe centura de vest a municipiului Ploiești, vineri dimineață.

UPDATE 10:00 De la locul accidentului, au fost ridicate atât basculanta, cât și autobuzul. În scurt timp, traficul va fi reluat. 

Aproximativ 12 ambulanțe au ajuns la fața locului. Din primele informații rezultă că autocarul ar fi lovit basculanta care circula cu viteză redusă. Autocarul transporta circa 40 de persoane. Este vorba despre o cursă obișnuită de călători. Șoferul autocarului circula regulamentar pe prima bandă de mers, însă, la sensul giratoriu, a intrat în coliziune cu o basculantă care transporta nisip.

”Accidentul a avut loc pe DN1 în sensul giratoriu dintre Strejnic și Buftea. Cinci persoane au murit. 28 au fost rănite. Șapte persoane au fost descarcerate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, pentru Realitatea TV.

ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

 

Traficul rutier este întrerupt pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic, anunță centrul Infotrafic al Poliției Române. Accidentul s-a produs pe sensul de mers către Braşov. A fost închis şi celălalt sens, pentru a da posibilitatea ambulanţelor să preia victimele. Rută ocolitoare: Centura de Est a municipiului Ploieşti.

Plan roșu de intervenție

"La fața locului s-a declanșat planul roșu de intervenție, ceea ce presupune mobilizarea unui număr important de ambulanțe și echipaje de intervenție. Astfel, la locul accidentului s-a intervenit cu 8 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 14 ambulanțe SAJ. Intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident a fost realizată de 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi", a anunțat un comunicat al IGSU.

Mai multe articole despre:
Ploieşti accident centură DN1