MENIU

ACCIDENT grav la Tiroliana 7 Scări din masivul Piatra Mare - O persoană LOVITĂ pe traseu, dusă urgent la spital

Accident grav la Tiroliana 7 Scări din masivul Piatra Mare - O persoană LOVITĂ pe traseu, dusă urgent la spital

Accident GRAV la Tiroliana de la Canionul 7 Scări din Săcele, Braşov! Incidentul a fost provocat de un turist care nu a ținut cont de indicațiile și regulile instructorilor Tirolienei din masivul Piatra Mare.

O persoană a izbit puternic cu genunchii în spate o alta aflată deja pe cablu, pe traseul tirolienii 7 Scări, ignorând instrucțiunile. Din cauza leziunilor grave, turistul lovit a fost preluat de o ambulanță chemată la fața locului și transportat la spital. Bărbatul care nu a respectat instrucțiunile a fost preluat de Poliția Săcele, pentru cercetări privind modul în care s-a produs accidentul de la sfârșitul săptămânii trecute.

Instructorii de la Tiroliana 7 scări din Săcele se plâng de faptul că mulți dintre turiști nu sunt atenți la explicații, râd, glumesc, semnează apoi pleacă pe traseu, fără să respecte regulile, adică să aștepte ca cel din fața sa să ajungă la capăt.

Tiroliana de la Canionul 7 Scări are în total 2,1 kilometri şi 23 de trasee pentru adulţi şi copii, cu o înclinaţie între două şi patru grade. Cel mai scurt dintre trasee are 47 de metri, în timp ce cel mai lung măsoară 273 de metri.  

Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte. 

Canionul Şapte Scări se află în Masivul Piatra Mare şi are o lungime de 160 de metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, aflându-se la o altitudine de 948 de metri. Defileul este format din şapte trepte cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte.