MENIU

Accident cumplit la Constanța. Impact între un autobuz și un autoturism: 3 morți, mai mulți răniți

Un grav accident rutier s-a petrecut joi între Medgidia şi Cuza Vodă. Mai multe persoane au rămas încarcerate, după ce un autobuz de călători a intrat în coliziune cu o maşină. A fost activat planul roşu de intervenţie. Din primele informații ale salvatorilor, bilanțul e sumbru: cel puțin trei morți și mai mulți răniți. 

UPDATE: ”Autocarul efectua o cursă regulată, de la Constanța către Medgidia. La intersecție cu Cuza Vodă i-a tăiat un autoturism fața și aici a avut loc toată tragedia. Este distrus și autocarul, da, să vedem cum îl vom de aici, pe trailer cred. Urmează să stabilim și pagubele. Acum altele sunt prioritățile: să fie oamenii bine. Șoferul a fost transportat la spital, se numește Mihai Oprică și are până în 50 de ani. Se plângea de dureri la membrele inferioare. Am înțeles că din autoturism au murit 3 și unul este grav. Poliția va face ancheta și va stabili ce și cum. Cert este că șoferul din autoturism a tăiat calea autocarului. Mai multe nu am ce să spun. Sunt într-o stare..., nu-mi vine să cred. Sunt întors pe dos. Vedem după ce se termină toată treaba de aici”, a declarat, pentru Replica, Iulian Spânu, patronul firmei Servcom, care deține autocarul.

UPDATE: Bilanțul s-a modificat dramatic. Trei persoane au murit, una este în comă, iar alte şase - şapte persoane sunt cu politraumatisme, au transmis, joi, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. 

UPDATE: Potrivit polițiștilor rutieri sosiți la fața locului, în autoturism se aflau patru persoane, dintre care una este decedată. Există cel puțin 13 răniți, dintre care unii în stare gravă. 

Potrivit martorilor, în autobuz erau circa 15 călători, iar în autoturism patru persoane, acum în stare gravă. La locul accidentului au ajuns 6 ambulanţe, un echipaj SMURD, şi elicopterul SMURD.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că a activat Planul Roșu de intervenție. 

”La fața locului acționează un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o ambulanță SMURD de terapie intensivă, doua echipaje SMURD de prim ajutor si 5 echipaje medicale SAJ. In sprijin, au fost solicitate și doua elicoptere SMURD", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest moment circulaţia este oprită pe ambele sensuri de mers ale DN22C, pentru efectuarea cercetării locului faptei şi acordării de îngrijiri medicale necesare victimelor.