MENIU

Accident grav în Suceava: 9 victime, două au murit! A fost activat planul roșu de intervenție

O persoană a murit la fața locului, alta a decedat a doua zi în spital, iar alte șapte persoane sunt grav rănite, după ce, sâmbătă seara, în comuna suceveană Brodina, două autoturisme s-au ciocnit frontal. În acest caz a fost activat planul roșu de intervenție.

UPDATE: O a doua persoană a murit în urma accidentului produs, sâmbătă seara, în localitatea Paltinu, de un călugăr din Brodina, în total, în urma coliziunii dintre două maşini rezultând nouă victime, scrie Mediafax.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că unul dintre răniţi, un tânăr, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar a murit postoperator. Totodată, în Spitalul Judeţean Suceava se mai află internate două femei, una cu fractură cervicală, iar o alta cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism toraco-abdominal, dar şi un tânăr cu traumatism de coloană şi toracic.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că tânărul care a murit postoperator era pasager în autoturismul de teren condus de călugăr.

UPDATE: Accidentul din Brodina, cu nouă victime, pentru care s-a activat planul roşu de intervenţii, a fost provocat de un călugăr care conducea un autoturism de teren, înmatriculat în Bulgaria, cu volan pe partea dreaptă, potrivit primelor date din ancheta poliţiştilor, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că într-un autoturism de teren înmatriculat în Bulgaria şi cu volan pe partea dreaptă, condus de un călugăr din Brodina, se aflau încă cinci persoane.

Pe un drum din localitatea Brodina, maşina condusă de călugăr a intrat într-un autoturism înmatriculat în Botoşani, în care, pe lângă şofer, se mai aflau socrul acestuia şi un copil de patru ani.

În urma coliziunii, şoferul autoturismului înmatriculat în Botoşani a suferit răni grave, iar socrul său a murit. Din maşina condusă de călugăr, o femeie a suferit o fractură la un picior, iar alte două femei au fost rănite uşor.

Călugărul este cercetat pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că două autoturisme s-au lovit frontal în comuna suceveană Brodina, iar în urma accidentului nouă persoane au fost rănite, dintre care cinci grav, scrie Mediafax.

Două persoane au fost încarcerate în urma impactului, iar una dintre ele era inconştientă la sosirea echipelor de intervenţie. Purtătorul de cuvânt ISU Suceava a precizat că victima nu a mai putut fi salvată în ciuda manevrelor de resuscitare care au fost efectuate, fiind declarat decesul.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie pentru preluarea celorlalte victime ale accidentului, la faţa locului urmând să fie trimise ambulanţe din toate zonele judeţului, inclusiv ambulanţa pentru transport victime multiple.

El a arătat că ceilalţi răniţi sunt evaluaţi în ambulanţe şi li se acordă îngrijiri medicale, urmând să fie transportaţi la spital pentru investigaţii şi tratament specific.

Mai multe articole despre:
accident victime