MENIU

Accident cu şapte răniţi, pe autostrada Nădlac-Arad. Un şofer a lovit un utilaj plin cu muncitori

Şapte persoane au fost rănite, miercuri, după ce şoferul unui autoturism a intrat pe o porţiune a autostrăzii Nădlac-Arad unde au loc lucrări şi a lovit un utilaj în care se aflau mai mulţi muncitori, incidentul fiind catalogat drept accident de muncă.

Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi Vest, Teodor Tudur, şapte persoane au fost rănite, în urma unui incident care a avut loc pe autostrada A1 între Pecica şi Arad, pe o porţiune care nu este deschisă traficului, fiind în fază finală de construire, scrie Ziua de Vest.

Conform sursei citate, un autoturism Volkswagen cu numere de Bulgaria, în care se aflau trei români, a intrat pe drumul aflat în lucru şi a lovit la un moment dat un utilaj în care se aflau patru muncitori care lucrau la autostradă.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat pe câmp, iar utilajul s-a izbit de bara de protecţie de pe marginea autobenzii.

Cele şapte persoane aflate în cele două vehicule au fost rănite şi transportate la spital, două fiind descarcerate de un echipaj trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde au ajuns răniţii, spun că doi dintre aceştia, între care o fată, au răni grave, precum fracturi şi leziuni interne.

Potrivit poliţiştilor, şoferul maşinii cu numere de Bulgaria a ingnorat toate indicatoarele care interzic accesul în zona şantierului autostrăzii, acesta urmând să fie cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii mai spun că evenimentul nu este catalogat drept accident rutier, ci accident de muncă, astfel că şi insectorii de muncă din Arad au început o anchetă.