MENIU

Accident cu 16 autoturisme și 1 microbuz, pe DN1 - 40 de persoane implicate - Autoritățile au intervenit de urgență

Accident DN1

Un accident în care au fost implicate 16 autoturisme și 1 microbuz a avut loc duminică seara în zona localității Balotești, pe DN1.

Accident spectaculos pe DN1 unde 16 mașini și un microbuz s-au ciocnit în zona localității Balotești, duminică seara. 40 de persoane au fost implicate în accident dintre care 6 au avut nevoie de îngrijiri medicale, e vorba de 3 adulți și 3 copii. Autoritățile au intervenit cu 7 ambulanțe și 2 autospeciale. 

Se pare că accidentul a fost generat de faptul că un TIR din Turcia care a lovit un parapet din beton a pierdut ulterior motorină pe șosea. Astfel, 16 mașini și un autocar au alunecat pe combustibilul de pe carosabil și s-a produs un accident în lanț.

Iată comunicatul integral al autorităților:

"În această seară,  pe raza localității Balotești, județul Ilfov - DN 1 (sensul spre Ploiești) a avut loc un accident rutier între 16 autoturisme și 1 microbuz.

În urma evenimentului, din cele aproximativ 40 de persoane implicate,  6 victime (3 adulți și 3 copii) vor fi transportate la unități sanitare pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun acestora. Totodată, alte două victime au refuzat transportul la spital.

Pentru gestionarea optimă a evenimentului, au fost alocate mai multe resurse din cadrul ISU B-IF, respectiv, 2 austospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 Descarcerări, 7 ambulanțe SMURD, 1 Unitate de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, 1 Punct de Comandă Mobil și Directorul Operaţiunilor de Salvare Medicală.", anunță autoritățile.

"La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 22:35, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în zona localității Balotești, pe sensul de mers spre județul Prahova.

În evenimentul rutier a fost implicat un autotren, înmatriculat în Turcia, care a lovit parapetul din beton, ceea ce a condus la scurgerea carburantului din rezervoarele autotrenului, pe carosabil.

La scurt timp un microbuz și alte 15 autoturisme, care circulau pe aceeași direcție de mers, ar fi derapat în zona în care s-a scurs motorina, împrejurare în care, au intrat în coliziune, între ele.

La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Balotești și ai Serviciului Rutier Ilfov,  precum și polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale și jandarmi din Ilfov, iar din primele verificări a rezultat faptul că, pana la acest moment, accidentul s-a soldat cu ranirea a 4 victime.

La fața locului s-au deplasat 5 echipaje medicale, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

De asemenea a fost informată Compania Națională de Administrare a  Infrastructurii Rutiere pentru efectuarea activităților din competență.", se arată într-un comunicat oficial.

Mai multe articole despre:
accident dn1 balotesti