MENIU

Alba ca Zăpada rămâne fără pitici. Prințesa va fi independentă și feministă - gigantul Disney, în mijlocul unor noi controverse

Disney renunță la termenul de „pitici” din

Disney a dezvăluit recent detalii despre viitorul film "Albă ca zăpada", care prezintă o abordare neaşteptată şi revizuită a basmului original. În loc de cei şapte pitici cunoscuți, prinţesa va fi înconjurată de şapte "creaturi magice", expresie care a creat o serie de reacții în lumea cinefililor. Cu toate acestea, gigantul media a decis să amâne lansarea filmului până în primăvara anului 2025.

Disney a anunțat că a decis să amâne lansarea remake-ului "Albă ca Zăpada și cei șapte pitici", care va prezenta prințesa sub o nouă postură, ca o femeie independentă și feministă, iar piticii vor fi prezentati ca ființe magice. Această decizie a creat o serie de controverse în jurul filmului, iar fanii nu vor mai avea ocazia să vadă premiera până în primăvara anului 2025. Motivul acestei întârzieri nu este clar, dar se poate specula că poate fi legat de greva scenariștilor și actorilor care a afectat industria cinematografică de la Hollywood.

„Albă ca Zăpada de la Disney – o reimaginare muzicală live-action a filmului clasic din 1937 – vine în cinematografe pe 21 martie 2025.

Filmul – în care o are în rol principal pe Rachel Zegler – invită publicul înapoi în lumea magică a Albei ca Zăpada, cu cântece îndrăgite și personaje faimoase precum Regina cea Rea și, desigur, Dopey, Grumpy, Sneezy, Bashful, Happy, Sleepy și Doc.”, scrie compania pe pagina sa oficiala.

Disney a decis să aducă povestea clasică a fraţilor Grimm, publicată în 1812, în era modernă prin intermediul unei adaptări cinematografice actualizate. Îndepărtându-se de imaginea clasică a prinţesei Albă ca Zăpada, o nouă interpretare prezintă o prinţesă independentă şi feministă. Conform declaratiilor oferite de Gal Gadot, care va juca rolul maleficei mame vitrege, prinţesa nu va fi salvată de către un prinţ, ci ea va fi cea care va impune propriile reguli. Această abordare interesantă şi modernă a ridicat deja anumite aşteptări în rândul fanilor şi a stârnit un val de discuţii cu privire la viziunea regizorilor şi scenariştilor asupra personajului. 

George Soros ar fi finanțat mai multe manifestații pro-palestiniene. Descoperirile șocante ale jurnaliștilor americani care au mers pe firul banilor

Rachel Zegler, o actriţă care s-a făcut remarcată publicului larg prin rolul principal în filmul "West Side Story", regizat de Steven Spielberg, a fost aleasă pentru a interpreta noua versiune a prinţesei Albă ca Zăpada. Cu toate acestea, Zegler a avut parte de o serie de comentarii rasiste pe reţelele de socializare atunci când a fost anunţată distribuţia filmului. Actriţa, de origine polono-columbiană, a fost audiată pentru acest rol datorită talentului său, dar și datorită perspectivei sale progresiste asupra personajului. Ea a dezvăluit în numeroase interviuri că nu consideră că povestea ar trebui să se desfăşoare în acelaşi mod în care a fost prezentată în anul 1937, și a interpretat sărutul prințului ca fiind "hărţuire". 

În timp ce mulți sunt nerăbdători să vadă această nouă adaptare modernă a clasicului basm, unii sunt îngrijorați de schimbările care vor fi făcute de Disney asupra povestii originale și caracterelor.

O parte a publicului se întreabă dacă Disney ar trebui să-și permită libertatea de a modifica un basm atât de cunoscut și iubit de toată lumea, sau dacă ar trebui să rămână fidel istoriei originale și să o prezinte în cel mai autentic mod posibil.  Cu toate acestea, alții susțin că este timpul pentru Disney să adopte aceste schimbări, pentru a ține pasul cu atitudinile și așteptările moderne ale publicului.

Studiourile Disney fuseseră ţinta unor critici dure din partea actorului Peter Dinklage, care l-a interpretat pe Tyrion Lannister în serialul "Game Of Thrones". "Sunteţi progresişti într-un fel, dar încă spuneţi povestea asta înapoiata despre şapte pitici care trăiesc împreună într-o peşteră, ce naiba faceţi? Nu am făcut nimic pentru a promova cauza?", a exclamat el în timpul unui podcast în ianuarie 2022. 

Stația de metrou din București care are în pavaj fosile vechi de peste 65 de milioane de ani. Profesorii Universității din București au confirmat

Mai multe articole despre:
alba ca zapada pitici disney film