MENIU

Abatorul din Germania, unde mai mulți români fuseseră depistați cu SARS-CoV-2, pe lista companiilor ce vor primi ajutoare de stat

germania abator

Critici la adresa firmei germane care deține abatorul unde au fost depistați cu coronavirus 1500 de muncitori, mulți dintre ei români. Compania din Gütersloh a cerut sprijin financiar din partea autorităților pentru a acoperi salariile lucrătorilor aflați în carantină, iar policienii nu au văzut cu ochi buni această solicitare, notează Europa FM.

Legislația din Germania le permite firmelor să ceară ajutor de la stat, dacă angajații lor sunt în carantină. Și va beneficia de acest ajutor și abatorul aflat în Gütersloh, unde 1500 de muncitori, mulți dintre ei români, au fost diagnosticați CoVID-19.

Compania, cu peste 16.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de aproape 7 miliarde de euro, este criticată chiar de către reprezentanții guvernului, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Ministrul german al agriculturii a spus că ajutorul oferit de stat nu va reduce nemulțumirile celor 670.000 de oameni care au fost obligați să intre în izolare. Proprietarul companiei ar fi trebuit să se gândească la cât de multe trebuie să suporte locuitorii din Renania de Nord-Westfalia – a reacționat și ministru muncii din acest acest land. În prezent, abatorul este închis. Până pe 17 iulie, trebuie să pună la punct un plan riguros de igienă și protecție a angajaților.

De la debutul pandemiei Germania a raportat aproximativ 200.000 de cazuri pozitive de SARS-CoV-2 și puțin mai mult de 9.000 de decese.

Mai multe articole despre:
Germania germania coronavirus